Pia-Maria: En bra början för norra länsdelen

INSÄNDARE/DEBATT. Landsbygdspartisten Pia-Maria Johansson skrev i ett öppet brev under förra veckan att kommunerna borde kunna hjälpa lantbrukare genom att dessa skulle få skörda kommunala gräsytor, något som nu Samhällsbyggnad Bergslagen ordnat. Här följer Pia-Maria Johanssons replik.

Vi vet att det finns större ytor

“Glädjande nog fick vi i Landsbygdspartiet oberoende ett brev från Samhällsbyggnad Bergslagen här om dagen. Där stod “citat: som respons till ditt öppet brev vill vi meddela att Samhällsbyggnadsförbundet nu öppnar upp möjligheten för djurhållare att anmäla intresse för att skörda kommunala slaghacksytor.”

Detta tycker vi är en bra början för norra länsdelen. Snabb och bra respons. Tyvärr är dessa slaghacksytor ofta väldigt små och ofta belägna intill trafikerade ytor, vilket innebär att de har mycket skräp i sig. Vi vet att i alla fall Nora kommun har betydligt större ytor som skulle kunna ställas till förfogande, ex Lejonbacken, Fibbetorp såvida de inte är utarrenderade. Vi hoppas nu att kommunen inom kort även lägger ut även dessa, samt att de läggs ut inte bara på Lindesbergs kommuns hemsida med länk utan även på Nora kommuns hemsida

Pia-Maria Johansson, Landsbygdspartiet oberoende

1 Comment

  1. Annars går det väl bra att gå direkt in på Samhällsbyggnad Bergslagens hemsida, om det nu var därifrån erbjudandet kom.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.