Pia-Maria hoppar av efter stämman

NORA. Centerns ordförande i Nora, Pia-Maria Johansson, hoppar av alla sina uppdrag efter det att Centerstämman antagit sitt nya idéprogram.

– Jag hoppar av på grund av att Centern väljer det liberala träsket, säger Pia-Maria.

Beslutet är förstås drastiskt, men Pia-Maria Johansson kände redan när det kontroversiella idéförslaget kom fram, att allt inte stod rätt till med hennes parti.

– Vi säger att vi ska bli tydligare, men jag tycker vi bli otydligare, säger hon. Många beslut på stämman har gått efter de liberala värderingarna. Vi skulle inom Centern kunna profilera oss och bli ett tydligt mittenparti med ekologi, humanism och solidaritet i centrum, men väljer något annat. Jag är besviken.

Centern har haft en värdegrund i sina åsikter som tilltalat Pia-Maria Johansson långt innan hon blev aktiv i partiet.

– Nu känns det som om man tagit bort partiets värdegrund, konstaterar Johansson.

Pia-Maria Johanssons omedelbara avhopp innebär att Titti Hansson tar över som ordförande för Centern i Nora.

TOMAS KÄLLBERG

3 Comments

  1. Ett mycket bra beslut att hoppa av Centern.
    Deras liberala politik är inte genomtänkt och dom kommer falla ur riksdagens 4% spärr. Hoppas du finner något annat part eller varför inte skapa ett nytt oppositionsparti i Nora då många saknar det. Ett parti som månar om invånarna,som tänker långsiktigt, ett parti som månar om ungdomar och barnfamiljer, som tänker och lyssnar på invånarna. Kanske det kan vara något för en avhoppad politiker.

  2. Att bli ett liberalt parti som centern är ju förträffligt för politiker i centern som slipper mindre och mindre ansvar ju mer liberal man bli. Då skyller man på att alla andra(företag,banker,myndigheter mm) måste ta sitt ansvar medans politikerna går fria. Ett land behöver något som visar vägen. Bra att Pia-Maria lämnade detta parti. Och att öppna gränserna och ha en fri invandring är lätt att föreslå,men inte ordentligt uttänkt. Hur blir det då med vår välfärd om skatter sänks och vi ökar på befolkningen. Det byggs för lite lägenheter, finns inga jobb? Pensionerna kommer inte heller räcka till att ta hand om fler människor som ej betalat in och arbetat här.

  3. Grattis Pia-Maria till ditt beslut.
    Jag tror man kommer få se fler avhopp från Centern och färre kommer rösta på Centern och detta parti åker ur riksdagen. Centern och Miljöpartiet är de 2 partier som tappat sina rötter som gröna partier fortast. Och vilken dubbelmoral dom för med att ha fri invandring och sedan i nästa ord måste vi tänka på miljön i ett akut skede och få ner koldioxidhalten? Nä centern har gjort sitt och kommer förbli stureplanspartiet som blivit radikala liberaler.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.