Pia-Maria Johansson om inackordering

INSÄNDARE/DEBATT. Pia-Maria Johansson (LPo) menar att möjlighet till inackordering är viktig för att människor ska kunna bo kvar på landet. Och hon är inte nöjd med de regler som finns. Läs Johanssons debattinlägg här.

Inackordering viktig för landsbygden

En viktig fråga för att människor ska kunna bo kvar på landsbygden trots långa avstånd till skolor är möjlighet till inackordering

Landsbygdspartiet oberoende (LPo) ställde därför en fråga i november till kommunalråd Ulla Bergström angående hur inackorderingsbidrag hanteras i kommunen.

I svaret framgår att prövning av ansökan görs först efter att en fullständig ansökan gjorts. Detta innebär att hyreskontrakt ska lämnas in. Bidraget som utgår är ett fast bidrag oavsett hyra. Ulla Bergström uppgav även att riktlinjerna för närvarande är föremål för revidering

LPo tycker att det rimliga borde vara att man bör kunna få ett beslut om inackorderingsbidrag, som sedan börjar gälla under förutsättning att man visat upp ett hyreskontrakt.

Konsekvensen idag är att man först måste hyra bostad och sedan söka inackorderingsbidrag, som man kanske får avslag på. Hur många har råd att försätta sig i en sådan situation?

Likaså bör man kunna få besked om i vilka byar man ska bo för att inackorderingsbidrag ska kunna vara aktuellt. Trots allt vet man ju avståndet från byn till gymnasieskolan samt vilka bussar som går. Detta bör kunna vara en information som kommunen bistår med på hemsidan anser vi.

Med anledning av att riktlinjerna ska revideras hoppas vi man tar hänsyn till ovan samt övriga synpunkter som spontant skickas in från berörda invånare, nu när frågan är väkt.

Pia-Maria Johansson

Landsbygdspartiet oberoende (LPo)

Posted by on 15 december, 2017. Filed under INSÄNDARE/DEBATT,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Pia-Maria Johansson om inackordering

 1. S Johansson

  15 december, 2017 at 16:09

  Ruggigt ämne !

  För att kunna bo kvar på landsbygden, lanseras nu
  ”inneboende”, eller som det hette på 20-talet inhysingar. (lite marigt med renligheten).

  Finns dom som kör det här redan i dag och tar emot folk,
  som snabbt behöver undanskymt boende över en helg, så att poliskopplet lugnar ned sig.

  Inneboende är en inkomstkrok för framtida utveckling i Nora.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.