Pia-Maria Johansson och de övriga i LPo vill diskutera politik med alla som är intresserade.

Pia-Maria: Vi kommer att överklaga beslutet

NORA. Oppositionsrådet Pia-Maria Johansson (LPo) är mycket kritisk till majoritetens beslut om Nitro Nora BS och hon säger på måndagseftermiddagen att beslutet kommer att överklagas.

-Jag yrkade på att beslut skulle fattas i kommunfullmäktige istället, men majoriteten tyckte inte att frågan hade ett sådant värde, säger en märkbart irriterad Pia-Maria Johansson efter sammanträdet.

Politikerna gick rakt av på samma linje som kommundirektören Isabell Lanström, utvecklingschefen Lars Skoghäll och ekonomichefen Peter Warman skrivit i en tjänsteberedning till ärendet. Trots att tjänstemännen beskrivit konsekvenserna av beslutet med att Nitro Nora BS eventuellt lägger ned verksamheten, hyr in sig på anläggningar på andra orter och hänvisar barn och ungdomar till ishallen.

-Det här är bedrövligt, säger Pia-Maria Johansson. Är inte det här ärendet av större vikt? Jag tror inte att politikerna i majoriteten förstår värdet av den marknadsföring Nitro Nora BS ger Nora kommun.

Den heta frågan är dock varför man inte vill behandla frågan i kommunfullmäktige. Att först göra vad man kan för att stänga sammanträden i kommunstyrelsen och därefter se till att ärenden inte går vidare till kommunfullmäktige luktar inte gott – ur demokratisynpunkt.

-Jag tror inte de vågar ta det här till fullmäktige, säger Pia-Maria Johansson. Därför kommer vi nu att överklaga dels att man inte tar det i kommunens högsta beslutande organ och dels därför att underlaget till beslut är ofullständigt.

4 Comments

  1. Det är bra Maria Pia. De ”styrande” behöver vakna ! Kanske De skulle passa med ett studiebesök i Lindesberg ? Men det kanske inte hjälper det heller. Ty ”de vise” vet väl bäst ???

  2. Heja Maria Pia , det är ju bra att någon har huvudet kvar. Den där Skoghäll kan vi vara utan,men han har ju att utveckla för våra barn eller hur ?? Nej till våra politiker , titta på Lindesberg och lär.Då behövs ingen resa till bl a RIGA. !!

  3. Heja Maria Pia , det är ju bra att någon har huvudet kvar. Den där Skoghäll kan vi vara utan,men han har ju att utveckla för våra barn eller hur ?? Nej till våra politiker , titta på Lindesberg och lär.Då behövs ingen resa till bl a RIGA. !!

  4. Det där är ju en ren floskel som dras upp när idrottsföreningar ska ha kommunala bidrag. Hur i hela friden kan man inbilla sig ett bandylag i allsvenskan i någon större utsträckning ska bidra till att marknadsföra kommunen..? De miljoner som bandyn kostat och kostar kommunen kan användas till bra mycket bättre saker än att frysa is på våra breddgrader.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.