Pizza bakom magont?

BERGSLAGEN. En familj, boende i Dalarna, har anmält till Bergslagens miljö- och byggförvaltning att de troligen blivit matförgiftade av de pizzor de ätit på en restaurang i Bergslagen.

Pizzaätandet skedde förra lördagen vid 15-tiden på eftermiddagen. Ett par från Dalarna stannade då till och köpte och åt varsin pizza. Men på natten, tolv timmar senare, blev båda dåliga – fick ont i magen och fick kräkningssymptom. Paret misstänkte direkt pizzorna.

Ännu ett dygn senare hade de ont i magen och klockan 4 på morgonen valde mannen i familjen att, via mejl, anmäla den misstänkta matförgiftningen till BMB. I anmälan pekar mannen ut gorgonzola på pizzan som den troliga skurken.

Bergslagens miljö- och byggförvaltning agerade dock direkt och redan vid lunchtid på måndagen hade man varit på plats och tagit prover på de aktuella huvudråvarorna fläskfilé och gorgonzolaost.

Dagen därpå analyserades livsmedlen hos Alcontrol i Karlstad. Såväl fläskfilén som gorgonzolan beskrivs i analysen som godtagbart med anmärkning, då antalet aneroba bakterier, en jäsningsprodukt, var högt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.