Piteå kan bli Lindlövens motståndare i Play Off-spelet nästa vecka.

Play Off för Lindlöven – Hur spelar man?

LINDESBERG. Att Lindlöven kommer att spela Play Off har stått klart någon vecka, men hur går Play Off-spelet till?

I morgon onsdag spelar Lindlöven sin sista match i Allettan norra då Borlänge gästar Lindehov. Lindlöven är redan klart för Play Off 1, men matchen kan vara den viktigaste på hela säsongen.

Lagen som tagit sig till Play Off-spel kommer efter onsdagens sista omgång att rankas och därefter kommer de sju högst rankade lagen att få välja motståndare bland de sju lägst rankade.

Inför den sista omgången är Lindlöven rankat som sexa och skulle, om rankingen står sig över omgång 18, få välja motståndare näst sist. En fördel är att man kommer att få en eventuellt tredje och avgörande match på hemmais.

Lindlöven kan inte förbättra sin position i tabellen för Allettan norra ens vid seger mot Borlänge i morgon, men man kan förändra sin ranking totalt. Vid seger över Borlänge och om Halmstad besegrar Kallinge/Ronneby i Halmstad kommer Lindlöven att bli rankat som femma, något som kan ha stor betydelse för fortsättningen.

Sju lag är alltså lägst rankat och ett av dessa lag kommer att bli Lindlövens motståndare i Play Off 1. Det handlar om lagen Piteå, Visby/Roma, Tegs SK, Vimmerby, Nyköping, Kiruna AIF och Strömsbro.

Normalt är att de lag som väljer motståndare tittar på dels kvaliteten på motståndarna och dels på hur lång bortaresan blir. Kan det vara så att Lindlöven, när det är dags att välja, har Piteå, Visby/Roma eller Vimmerby att välja på?

Lindlöven kommer att börja på bortaplan om en vecka, tisdag 25 februari, och spelar sedan hemma fredag den 28 februari. En eventuellt avgörande match spelas i Lindehov lördagen den 29 februari.

Segrande lag i Play Off 1 går vidare till Play Off 2, som avgörs veckan efter på ett liknande sätt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.