Polis och trygghet i fokus för Socialdemokrater

Matilda Ernkrans, Irja Gustavsson, Lena Rådström Baastad och Bengt Storbacka besökte polisen.

LINDESBERG. Under onsdagen besökte partisekreteraren Lena Rådström Baastad och riksdagsledamoten Matilda Ernkrans (S) Lindesberg för att få information från lokalpolisen. Med på mötet var också kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S) och Bengt Storbacka, som är ledamot i polisens nationella insynsråd.

Polisen informerade socialdemokraterna om arbetet i den norra länsdelen och hade också en diskussion om polisens och samhällets utmaningar och möjligheter. Bland annat diskuterade man grannsamverkan och polisens medborgarlöften som exempel på hur polis, medborgare och kommun kan samarbeta för ett tryggare samhälle.

– Under de närmaste veckorna kommer vi socialdemokrater i hela landet att samtala med människor för att prata om våra reformer för ett tryggare Sverige och under det här besöket har jag tagit del av hur polisen arbetar för att skapa trygghet här i länet, säger Lena Rådström Baastad i ett pressmeddelande.

– I Lindesbergs kommun har vi ett väldigt bra samarbete med lokalpolisen. De senaste två åren har våra fältassistenter och polisen jobbat tätt tillsammans, vilket har gett mycket goda resultat och bra kontakt med våra ungdomar här i Lindesberg säger Irja Gustavsson.

Posted by on 6 oktober, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 kommentarer till Polis och trygghet i fokus för Socialdemokrater

 1. fia lisa

  14 oktober, 2017 at 21:13

  Att Lena Baastad ska komma och tala om ett tryggare samhälle är ett slag i ansiktet. Under hennes tid som kommunalråd i örebro så stod hon och hennes kollega Alaa Idris bakom den största skandalen någonsin, nämligen ”valskolan” i Vivalla under valet 2010 som renderade i ett omval och ifrågasättandet av demokratin. Mona Sahlin inbjöds att närvara dessutom.
  Alaa Idris fick efter skandalen en ”spark uppåt” som assistent till Carin Jämtin och lite senare fick Lena Baastad Carin Jämtins jobb som partisekreterare.

  Våldet ökade(polisens rapportering), jihadistresandet ökade(bekräftat av SÄPO), jihadistrekryterare härjade fritt i vialla( bekräftat av SÄPO), antalet ”oroliga” områden ökade lavinartat(BRÅ statistik) under Baastade ledning. Så när Lena Baastad kommer och vill prata trygget så känner jag bara en enda sak….jag vill lägga benen på ryggen o springa därifrån!

 2. Inger

  7 oktober, 2017 at 15:01

  Lena Baastad(S)har tidigare varit kommunalråd i Örebro under den tiden har det rest flest radikaliserade personer till Syrien från Örebro.
  Vad har den här kvartetten för planer för dom som återvänt till Örebro och resten av landet?
  Det märks att det snart är val.
  Vem tror ni ska gå på era politiska lögner.
  Det är dags att politikerna tar ansvar för det kriminella samhälle dom byggt och vilka som ska få gå på våra gator och torg.
  Är det verkligen rätt att återvändare som inte lagförs går omkring som reklampelare och förebilder för våld och kriminalitet i Sverige.
  Rikspolischefen Dan Eliasson lovade för två år sen att polisen skulle återta kontrollen i utsatta områden.Men så blev det inte.I stället har polisen tappat kontrollen i hela Sverige.
  Är ni lika duktiga som Dan Eliasson så kommer det här att bli riktigt bra och tryggt för länsborna.
  Jag säger som Stefan Löfven.Lag och ordning ska det vara.

 3. S Johansson

  6 oktober, 2017 at 19:29

  Tja, inte är det långt till Lindesberg, på kartan, men säkerhetsmässigt, handlar det om helt andra avstånd.

  I Nora är det regelmässigt inbrott och stölder. Dom som handlar med godset, i utbyte mot casch, sprit och knark, lever glatt vidare.

  Vad som skulle behövas, eftersom socialen och polisen inte har kontroll över de här elementen, är ett generöst ”säkerhetsbidrag” till villaägare i Nora.
  1000:-/månaden i bidrag till villaägare, för att få ett skydd med väktare, verkar rimligt. Rejäla larm, skyddsstaket, mm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.