Polisen letar efter ficktjuvar

NORA. Den äldre mannen trodde att han skänkte en tjuga till välgörande ändamål. I själva verket blev han av med över 3000 kronor då insamlande unga kvinnorna visade sig vara ficktjuvar.

Polisen vill nu han in tips som kan sättas i samband med kvinnorna.

De två unga kvinnorna, i 15-20-årsåldern, utger sig alltså för att samla in pengar och uppvisar en namnlista för personer de söker upp. Den äldre man som drabbades stoppades av en av kvinnorna på Storgatan i Nora vid 10.30-tiden på onsdagen och mannen fick uppfattningen att de samlade in pengar till döva. Kvinnan pratade dålig engelska och pekade på sitt öra och mannen gissade att hon var hörselskadad.

Mannen tog upp sin plånbok av gav kvinnan en tjuga och kvinnan gav då mannen en kram, som tack för bidraget. När mannen gick iväg kom ytterligare en kvinna fram och kramade om mannen. En liten stund senare var mannen inne i en butik och när han skulle betala upptäckte han att alla sedlar i plånboken var borta

Flera vittnen har hört av sig till Polisen sedan de reagerat på kvinnornas beteende. Det rör sig alltså om två kvinnor i 15-20-årsåldern, kortväxta – runt 150 centimeter långa – och båda klädda i mörka kläder. Båda hade dessutom långt mörkt hår.

Polisen vill nu ha kontakt med människor som kan ha tips kring dessa båda kvinnor och eventuella fordon som kan sättas i samband med kvinnorna.

Tillvägagångssättet, att samla in pengar till olika välgörande ändamål, är ett känt sätt att komma över människors pengar. Tjuvarna är ofta mycket fingerfärdiga och de flest amärker inte att de blivit bestuln förrän lång tid efteråt. Trots att polisen snabbt var på plats lyckades man inte få tag i kvinnorna. Ett vittne såg kvinnorna röra sig mot torget i Nora.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.