Polisen ska kolla mobilanvändandet

BERGSLAGEN. Polisen i Örebro län kommer under nästa vecka att skärpa kontrollen av hur motordrivna bilister använder sin mobil. Har man en mobiltelefon i handen när man kör kan det kosta 1500 kronor.

De flesta som vistas i trafiken vet att det numera är förbjudet att framföra ett motordrivet fordon och samtidigt hålla mobilen i handen. Händerna ska vara på ratten och koncentrationen ska vara på den omgivande trafiken.

Alla följer dock inte den nya lagen och polisen kommer därför under nästa vecka att skärpa kontrollen av mobiltelefonanvändande i bilar och andra motordrivna fordon.

Polisen skriver på sin hemsida: ”Om du måste skicka sms, välja en låt på Spotify eller slå in en adress i gps:en så kör då åt sidan och parkera och gör det du måste med mobilen. Men när du kör ska händerna vara på ratten och din uppmärksamhet på den omgivande trafiken. Du utsätter dig själv och andra för stora risker om du kör och samtidigt håller på med annat. Det är inte acceptabelt.”

24i uppmanar därför alla att ha händerna på ratten.

Blåljustrafik är undantagen från den nya lagen, om nu någon sett en ambulans- eller räddningstjänstchaufför med luren i handen.

Posted by on 5 oktober, 2018. Filed under HÄLLEFORS,LINDESBERG,LJUSNARSBERG,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 kommentarer till Polisen ska kolla mobilanvändandet

 1. S Johansson

  8 oktober, 2018 at 06:50

  Punktbevakning, används för att hålla tummen i ögat, på dom som alltid nekar sig fria.
  Mobilbevakningen blir en del i det

  Dom som glor i mobilen, när dom kör har inte alla hemma och platsar i kategorin ”singlar”, dvs dom som oftast är knarkade eller fulla och lägger sig på taket.

  Får vi bort dom från vägen på ett eller annat sätt,
  så är det bara att tacka och buga farbror polisen för gott arbete.

 2. Moder Svea

  7 oktober, 2018 at 17:53

  Mobil i örat,handen, bör bötfällas,men med denna diffusa lag svårt,istället användandet av detta ,påkommen, av med körkortet direkt,enkelt!

 3. Tobias Kuru

  7 oktober, 2018 at 08:54

  Sunt förnuft sedan man började använda mobil var ett headset, i början var det med sladd numera med trådlöst , men sunt förnuft har tydligen inte alla människor, spelar ingen roll om du kör bil, arbetsmaskin, cyckel eller promenerar , mobilen ska aldrig vara prio ett

 4. Moder Svea

  6 oktober, 2018 at 18:43

  Mobil användandet under körnig = av med körkortet,då kommer lagen att följas,garanterat!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.