Polisen ska kolla mobilanvändandet

BERGSLAGEN. Polisen i Örebro län kommer under nästa vecka att skärpa kontrollen av hur motordrivna bilister använder sin mobil. Har man en mobiltelefon i handen när man kör kan det kosta 1500 kronor.

De flesta som vistas i trafiken vet att det numera är förbjudet att framföra ett motordrivet fordon och samtidigt hålla mobilen i handen. Händerna ska vara på ratten och koncentrationen ska vara på den omgivande trafiken.

Alla följer dock inte den nya lagen och polisen kommer därför under nästa vecka att skärpa kontrollen av mobiltelefonanvändande i bilar och andra motordrivna fordon.

Polisen skriver på sin hemsida: ”Om du måste skicka sms, välja en låt på Spotify eller slå in en adress i gps:en så kör då åt sidan och parkera och gör det du måste med mobilen. Men när du kör ska händerna vara på ratten och din uppmärksamhet på den omgivande trafiken. Du utsätter dig själv och andra för stora risker om du kör och samtidigt håller på med annat. Det är inte acceptabelt.”

24i uppmanar därför alla att ha händerna på ratten.

Blåljustrafik är undantagen från den nya lagen, om nu någon sett en ambulans- eller räddningstjänstchaufför med luren i handen.

4 Comments

 1. Punktbevakning, används för att hålla tummen i ögat, på dom som alltid nekar sig fria.
  Mobilbevakningen blir en del i det

  Dom som glor i mobilen, när dom kör har inte alla hemma och platsar i kategorin ”singlar”, dvs dom som oftast är knarkade eller fulla och lägger sig på taket.

  Får vi bort dom från vägen på ett eller annat sätt,
  så är det bara att tacka och buga farbror polisen för gott arbete.

 2. Mobil i örat,handen, bör bötfällas,men med denna diffusa lag svårt,istället användandet av detta ,påkommen, av med körkortet direkt,enkelt!

 3. Sunt förnuft sedan man började använda mobil var ett headset, i början var det med sladd numera med trådlöst , men sunt förnuft har tydligen inte alla människor, spelar ingen roll om du kör bil, arbetsmaskin, cyckel eller promenerar , mobilen ska aldrig vara prio ett

 4. Mobil användandet under körnig = av med körkortet,då kommer lagen att följas,garanterat!!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.