Stefan Gustafsson och Pontus Lönnström fram den Ford Fiesta R5 som är priset i Junior-VM. Foto: Pontus Lönnström Motorsport

Pontus Lönnström kör VM-rally i Spanien

NORA. Rallytalangen Pontus Lönnström från Nora satsar hårt på Junior-VM nästa år förberedelserna har redan startat. Som ett led i dessa kommer Pontus och kartläsaren Stefan Gustafsson, från Ludvika, att köra det spanska VM-rallyt nästa helg i Katalonien.

Det spanska VM-rallyt kommer att få stor uppmärksamhet, då estländaren Ott Tänak kan säkra VM-titeln i den stora WRC-klassen, men i R2-klassen kommer alltså Pontus Lönnström att finnas med. Pontus och Stefan körde Rally Sweden tidigare i år och har alltså provat på ett VM-rally innan äventyret i Spanien. För Pontus handlar det om att skaffa sig erfarenhet av att tävla på framför allt asfalt.

– Det ska bli riktigt roligt att köra min första tävling utomlands, och framförallt att få köra asfalt för första gången. Det kommer bli viktig träning inför nästa säsong, säger Pontus i ett pressmeddelande.

Tävlingen i Spanien avgörs på blandat underlag där fredagens sträckor körs på grus och de två avslutande dagarna avgörs på asfalt.

Pontus och Stefan kommer att köra den Ford Fiesta R2T som man under året kört i Sverige och blev Svensk Juniormästare i.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.