En härlig bild när David Johansson springer fram till 24i:s fotograf efter ett mål mot Köping. Repris ikväll?

Publiken kan avgöra seriefinalen ikväll

En härlig bild när David Johansson springer fram till 24i:s fotograf efter ett mål mot Köping. Repris ikväll?

NORA. Nora BK har hemmafavör i kvällens seriefinal mot Säffle FF – hemmapubliken. Några hundra skrikande hemmafans kan bli en tolfte spelare för Nora ikväll.

– Det är ingen tvekan om att det är en match som kittlar lite extra både för våra spelare och våra supportrar, säger Noras sportchef Peter Palmqvist. Vi skall dock komma ihåg att det är 24 poäng att spela om efter kvällens match och oavsett resultat så kommer ingen serie att avgöras i denna match. Det är dock inget att hymla om att vi har skaffat oss ett mycket bra utgångsläge vid en eventuell seger och trots att vi har hemmaplan så känns det som att pressen ligger på Säffle FF.

Peter Palmqvist.

Med statistik kan man bevisa det mesta i idrott. Nora BK är det klar effektivaste laget i division 3 västra Svealand och har det klart bästa publikstödet. Detta kan ingen ifrågasätta.

Kvällens gäst, tabelltvåan Säffle, är seriens mest försvarsskickliga lag och dessutom lika offensivt farliga som Nora. Skillnaden mellan de båda är att Nora vinner fler matcher.

Publikmässigt har Nora BK 200 fler åskådare per hemmamatch än vad Säffle FF har och ikväll kan den skillnaden bli ännu större. Vad gäller målskyttet är betydligt fler inblandade i Säffles mål än vad gäller Nora. I Nora finns två skyttekungar i Yoann Fellrath (10 mål) och Haris Ordagic (6 mål). Säffles bästa målskyttar är Desmond Richards, Joachim Broström och Kehinde Adeshigbin, som alla gjort 4 mål.

Kontentan av jämförelsen är att Noras hemmapublik kan avgöra kvällens seriefinal. I genomsnitt kommer 368 åskådare på Noras hemmamatcher och vad vore bättre än 500 i publiken ikväll?

– Vi gjorde ingen bra match i höstpremiären (seger med 1-0 hemma mot Yxhults IK) och det är ingen tvekan om att vi spelmässigt måste upp några snäpp för att ha chans att bärga tre poäng, säger Peter Palmqvist. Vi möter ett mycket bra lag som bara har släppt in 7 mål på 13 matcher och det är ett lag utan några svaga punkter.

– Läget i truppen ser dock rätt bra ut. Visserligen är avstängde Haris Ordagic och sjuke Naj Karlsson inte tillgängliga men vi får tillbaka Tobias Nilsson efter avstängning och även Jacob Nilsson som också saknades i senaste matchen. Lägg därtill att lånet från Degerfors IF, Oliver Nilsson, är klar för spel så har tränarna angenäma problem i laguttagningen.

Även Peter Palmqvist förstår dock publikens värde ikväll.

– Vi hoppas förstås att det blir mycket publik på matchen. Det är ingen tvekan om att stödet från våra supportar spelar extra stor roll i sådana här matcher och då vädergudarna lovar uppehåll så hoppas vi på minst 500 åskådare.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.