Räkor – med eller utan symbolik

TomasOm en man köper hem räkor och vitt vin till fredagsmyset är han i 99 fall av hundra sugen på något barnförbjudet. Det har jag skrivit tidigare och står jag för sju dagar i veckan. Förmodligen finns en liknande symbolik om en kvinna kommer hem med ett par rejäla köttbitar.

Veckan har gått ruggigt snabbt. Onsdagens världspremiär på filmatiseringen av Maria Langs Mördaren ljuger inte ensam är förstås den enskilda händelse man kommer ihåg bäst. Men även torsdagens isracing var en hisnande upplevelse.

Roligt att se så mycket festklädda människor på biopremiären. Jag var med på någon premiär för en film som hette Blåbärskriget i Lindesberg för ett antal år sedan, men jag tror inte dessa båda händelser kan jämföras. I Nora var ju faktiskt alla med… från landshövdingen ner till oss i media. Nån sade till mig i onsdags; ”Ni har det bra, ni journalister. Ni får vara med om allt roligt som händer”. Jo, visst är det kul att vara med. Men jag kan avslöja att onsdagen mest innehöll jobb. Kollegan Anna och jag fanns med när premiärgästerna anlände till biografen och vi fanns med när filmen var slut – men vi var nog de enda som inte sett en minut av Maria Lang. När lamporna i salongen slocknade transporterade vi oss snabbt tillbaka till 24i-redaktionen för att kunna ligga ute när filmen var slut. Onsdagen var rolig men tajt och vi hann knappt med det vi planerat.

LIF Lindesberg måste också nämnas. Vilken match LIF gjorde mot de tuffa skåningarna från Helsingborg i söndags. Bara att hålla tummarna för en lika heroisk insats mot HK Eskil ikväll.

Och Lindesberg Volley mot Svedala i morgon ska bli kul. Äntligen börjar slutspelskänslan infinna sig och allvaret börjar snart. Kommer Ismo Peltoarvo att hinna få ordning på spelet?

Vad ville jag ha sagt med inledningen av dagens krönika? Jo, att kärleksförklaringar kan valideras lite olika. Visst kan det tyckas vara lite egoistiskt att komma hem med den där räkpåsen och vinpavan, men samtidigt är det ju en liten uppoffring. Den man finns väl inte som både blir mätt på räkor och gillar vitt vin?

Ikväll blir det räkor på Tenorvägen. Dock inte jag som är utstuderad, utan ett gemensamt beslut att laga fredagsmiddag med räkor och kanske något annat skaldjur. Vad är inte beslutat, men blir garanterat något mer matigt än att bara hälla upp de rosaorange skaldjuren i en skål. Ärlig som jag är medger jag ändå att jag inte har något emot en räkeffekt ändå… trots att de kanske tillagas i grädde eller olja.

Ha ett trevligt fredagsmys!

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.