Rättvis seger trots nervdaller

i HÄLLEFORS B/SPORT

Löven_Falun1LINDESBERG. Lindlöven tog på söndagskvällen sin första seger i årets serie då Falun gästade Lindehov. Trots nervdaller i den sista perioden kunde Lindlöven vinna med 7-5 (3-1, 3-1, 1-3).

– Det blev lite onödigt spännande men sett över hela matchen var vi det klart bättre laget, sammanfattar Löventränaren Staffan Tholsson.

Efter förlusten mot Hedemora i onsdags valde Staffan Tholsson att göra en och annan förändring i laget. Radarparet Patrik Säfström och Simon Jellvert behövde en ny center och fick ett par träningar på sig att spela ihop sig med Daniel Olsson Fromell, ett byte som omgående gav resultat. Trion satte varsitt mål till dess Patrik Säfström bytte ut sig själv efter två kraftiga smällar mot huvudet.

Tholsson ägnade dessutom fredagsträning till att gnugga powerplay då detta gungat rejält i de inledande matcherna. Även denna förändring visade sig riktig. Tre av Lindlövens mål gjordes nämligen i numerärt överläge.

Lindlöven hade dessutom marginalerna på sin sida i matchen mot Falun och kunde exempelvis gå till den första pausvilan med 3-1 sedan Anton Magnusson gjort mål i periodens slutskede.

3-1 även i den andra perioden och matchen såg avgjord ut. Men som så många gånger förr visade det sig att ingen hockeymatch är över innan signalen går efter 60 minuter.

– Hockey är ett psykologiskt spel, säger Staffan Tholsson. De fick två snabba och vi börjar backa hem. I övrigt var det klasskillnad. En helt rättvis seger.

På en och en halv minut gjorde Falun två mål och gav matchen ny puls. Man tog sedan ut målvakten med 3.20 kvar att spela och lyckades trycka in 6-5 med 37 sekunder kvar, men mitt i den avslutande anstormningen lyckades Lindlövens Johan Persson få tag på pucken och kunde punktera tillställningen med att göra 7-5 i öppen bur.