Redo med mat, ett glas vin, nybadad och fin

TomasLäste i Maddes blogg att hon inte var på humör för något fredagsmys idag. Det är jag – men det blir ett kallt fredagsmys för mig. Jag och hustrun hade tänkt oss en riktig helfredagsmyskväll idag, med matlagning, lite vin och räksubstitut inskjutet någon gång under kvällen.

Men det fredagsmyset förstörde HIK-tränaren Johan Sandström när hans Hällefors IK tog sig till Play Off från Hockeytrean. Istället för sprakande brasa, mysig matlagning och renbäddad säng blir det alltså Hällevi ishall ikväll och knappast läge för fredagsmys när jag är hemma igen och klar med bilder och text.

Och i morgon är det frugans tur att åka iväg på nåt. Hemma vid 19.30-tiden och jag har jag lovat att vara redo då – med mat, ett glas vin och nybadad och fin.

I veckan anmälde jag Team 24i till Barncancerfondens Spin of Hope. Laget, 12 personer, ska hålla en spinningcykel igång under 12 timmar. Lagledare blir handbollsprofilen Albert Johnson och det här ska bli ett riktigt roligt projekt. Kollegan Anna håller på och fixar en t-shirt och själv har jag släpat in träningscykeln från garaget och orkar snart trampa i 20 minuter!

Ändamålet är ju väldigt gott och kan vi bidra i ett insamlingsevent som Spin of Hope så ska vi såklart göra det. Att cykelproffset Fredrik Johansson och triatleten Staffan Isacsson hänger med i laget är riktigt kul. Jag tror de kan stimulera övriga lagmedlemmar – eller få oss att ramla av på grund överansträngning.

Igår kväll var jag hemma hos bakfantasten Mia Nordgren i Lindesberg. Och när denna krönika publiceras gör jag reportage hos matfotografen Peo Quick i Nora. Vet inte varför, men jag dras till kalorierna när jag borde tänka på fasta, vatten och groddar.

Hinner inte skriva någon lång krönika den här veckan. Skulle ha börjat på torsdagskvällen, men då fick ju någon tomte för sig att råna banken i Kopparberg och då är det ju bara att lägga allt annat åt sidan och skriva så det ryker.

Som journalist är man väl lite småskadad, som får högre puls av ett bankrån än av något annat. Men har man någon gång adrenalinpåslag så är det i sådana situationer. Jag tjänstgjorde åt Bergslagsposten under ett brutalt bankrån för säkert 12 eller kanske 13 år sedan i just Kopparberg och kommer ihåg varenda detalj – samtidigt som jag knappt kommer ihåg vad jag skrev i förmiddags.

Så om nån funderar på att råna nån eller spränga nåt – gör det inte i morgon kväll!

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.