LG Persson blev rejält förbannad på Bengt Storbacka.

Rejält infekterat när LG Persson talade

STORÅ. Det blev rejält infekterat när Ramsbergsbon LG Persson gick upp i talarstolen under Allmänhetens frågestund. LG bad ordföranden Arnold Bengtsson om en kort bakgrund, men hejdades halvvägs av ledamoten Bengt Storbacka som, vad 24i erfar, gestikulerade till Bengtsson om att avbryta. Då ilsknade LG Persson till.

-Jag kräver samma respekt som ni gör när jag står här och pratar, sade Persson. Och det gäller även dig, Storbacka, som sitter och viftar och vill att jag ska sluta.

De flesta, såväl ledamöter som åhörare, höll med LG Persson av yttringarna att döma. Persson ville lyfta fram det engagemang och den kraft som vuxit fram i Ramsbergsbygden sedan brevet om nedläggning kom från Barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn (S).

-Jag har blivit oerhört imponerad av engagemanget, uthålligheten, antalet som engagerat sig, men också en känsla av att aldrig ge upp, sade Persson. Men det allra viktigaste har ändå varit den värdegrund som funnits i skolgruppen, som har varit basen för kampen och arbetet för skolans bevarande.

Där någonstans fick LG Persson nog av Bengt Storbackas viftande och ingen kunde undgå att se att pulsen steg och vad han tyckte om Storbackas agerande.

Och det hela följde med ut i den efterkommande kaffepausen. Utanför Storåskolans matsal stod de båda kontrahenterna en decimeter från varandra och röstläget var lite för högt för att någon skulle undgå att höra hur LG Persson läxade upp Bengt Storbacka.

-Så där gör man inte, röt Persson, och satte pekfingret i bröstet på Storbacka.

Dålig mobilbild från pausen när LG Persson läxar upp Bengt Storbacka.

5 Comments

 1. Vi får tyvärr skylla oss själva när vi inte röstar fram de som värnar om landsbygden. Demokrati heter det visst. Tack LG för din insats!

 2. Helt riktigt Peter Falk, Liberalerna är minst lika hala som tex S. På det stora hela skulle jag säga att allt för många politiker är dåligt pålästa och insatta. De spelar ett spel, väljer en linje och kör på den. Lyssnar sedan egentligen inte och missar att det drabbar väldigt många människors vardag, ekonomi och för att inte tala om barnens bästa!? Skönt att se lite äkta känslor i sammanhanget, hejja L-G !

 3. Det säger ju en hel del om en människa som inte ens kan låta någon som efter månader av hårt arbete strax ska förlora kampen, få säga sin mening och prata till punkt.

  Apropå kohandel så är känslan idag att det bedrivits sådan både här och där i den här frågan. Jag vet faktiskt inte vem man kan tro och lita på längre 🙁

 4. Glöm inte bort den kohandel som ägt rum. Socialdemokraterna och Moderaterna fick med sig Liberalerna att lägga ner landsbygden. Liberalernas pris för att släcka ner ljuset i landsbygdsskolorna var att få igenom ett mobilförbud i dom skolorna som ska vara kvar i tätorten. Samtidigt är det komiskt för kommunen skall finansiera plattor till eleverna som inte får använda mobiler.
  Glöm inte bort Liberalernas svek i denna fråga

 5. Socialdemokratiska politiker använder sig av härskarteknik och Storbacka visade att även han klarar av det galant, jag misstänker att S har specialkurser på Bommersvik i ämnet.
  Det är pinsamt att en folkvald politiker försöker vifta bort människors frågor, oro och kritik som det gjordes ikväll. Men politiker har så lätt att avfärda människors kritik för dom kallar det bara för hat och så kommer dom undan med det.
  Kritik är inte hat, kritik är något man får när man gör något som inte är bra.

  Rösta bort dom vid nästa val, det är det bästa som kan hända.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.