Rejält party på Harmonis sponsorevent

LINDESBERG. Det var ett rejält party när Manskören Harmoni anordnade sitt årliga sponsorevent på fredagskvällen. 230 matgäster bjöds på skönsång, god mat, kulturstipendium och Peter Carlsson och blå grodorna.

– Det gäller att ha ordning på allt innan det börjar, säger Harmonigeneralen Roland Hellsing.

Och det kan man förstå. Maten fixades av Tre Sjöars Kök, där delägaren Johan Linderkers är en av sångarna i Harmoni, men serveringen sköttes av männen/gubbarna i Harmoni. Riktigt seriöst och bra även om en och annan såg ut att vara nära ett 112-samtal.

Såklart bjöd Harmoni på några nummer innan trerättersmiddagen och dirigenten Rickard Larsson hade som uppdrag att lära publiken att dricka en skål mitt i en låt. Publiken var inte lika tålmodig som Rickard, men själva genomförandet av skålandet skötte både Rickard och publiken strålande.

Kvällens mest seriösa inslag var när Harmonis ordförande Roland Hellsing förkunnade att man från och med i år kommer att utdela ett kulturstipendium som man kallar ”Harmonis Kulturstipendium till Gudrun Perssons minne”, sedan manskören fått ett arv under 2016 efter Gudrun Persson. Statuter har tagits fram och med en bred bas kommer stipendiet att delas ut varje år under sponsoreventet till en person, flera eller en grupp, som har en stark koppling till Lindesberg.

Juryn i år består av Hellsing själv, dirigent Larsson, kommunens kulturchef Christina Öster och estradören Stefan Jansson.

Harmonis kulturpris till Gudrun Persson minne 2017 gick till Polina Djusembeyeva, som kom till Sverige 2009 från Kalmuckien, en republik i sydvästra Ryssland. Polina är klassisk violinist, men som rör sig tämligen obehindrat över genregränserna.

– Man kan säga att Polina genom sin nyfikenhet, sin självklara målmedvetenhet och sin alltid positiva inställning, inte bara lärt sig språk och sociala sammanhang utan även på mycket kort tid blivit en självklar och viktig del av Lindesbergs kulturliv, sade prisutdelaren Stefan Jansson.

Posted by on 10 november, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.