Rekordsiffror för Ervalla – Järlebygden!

BYGDEN. Ervalla – Järlebygden är en tillväxtbygd. Detta kan slås fast sedan statistik visat att bygden vuxit med 100 personer under de senaste 12 månaderna.

-­ 27 nyfödda barn samt 73 nya inflyttade bygdebor är siffor som smickrar och visar att det är en attraktiv och trygg bygd som hela tiden är på tå. Fyra förskoleavdelningar, en F-6 skola samt fiberutbyggnad såväl på gång i samhället som på landsbygden” säger bygdelagets ordförande Per-Åke Sörman.

För femte året i rad så uppvaktas nya bygdebor i samband med nationaldagsfirandet på Lyckevallen, Ervalla. Nyfödda samt nyinflyttade välkomnas på ett symboliskt sätt under pompa och ståt i samband med årets derbymatch i division 5 mellan Ervalla SK och Frövi IK.

– Vi ligger mitt i hjärtat mellan Nora-Linde-Frövi och Örebro som en bermudatriangel med vägar överallt, det kan ju vara en anledning att människor inte tar sig härifrån. Nej då skämt och sido, människor trivs här i vår bygd och det händer alltid något i de olika anslutna föreningarna som verkar här avslutar Per-Åke Sörman.

När siffrorna kom var dessa rekordstora och därmed flest nyfödda (med råge) samt nyinflyttade under dessa år som kommunen lämnat ut listan till firandet över de senaste 12 månaderna.

Under nästa vecka installeras bygdens första hjärtstartare utifrån fjolårets jubileumslotteri som gav del av en slant till inköp och sen samarbete mellan sportklubben och bygdelaget.

I samband med nationaldagsfirandet spelar inte bara seniorerna match. Redan klockan 10 spelar P/F 10 sina matcher och vid 13-tiden spelar P 13 match. Klockan 15 blir det sedan herrderby i matchen Ervalla SK – Frövi IK. Trubadurerna Daniel Wester och Ulf Helmer finns på plats under dagen och underhåller gästerna.

1 Comment

  1. Varför de här samhällena hamnar på trevligt boende,
    framgår delvis av artikeln. Folk vill trivas.

    Varför andra inte är med beror på attityder och behandling. I Nora flaggade det exv med en Svart och röd banderoll, under 1 Maj. (anarkistflagg) Går att läsa mer om på google.

    Kommunledningen kommer oftast på kollisionskurs med olika boende, eftersom dom generellt hävdar sin maktposition, i kraft av Socialism och Kommunism.

    Om man inte hör till Noras innersta etablissemang, blir det en dålig investering att binda sig för hus köp i Nora.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.