Rekordtidig öppning av Lindesbergs GK

BennyLINDESBERG. Klockan 9 i morgon lördag kommer årets första utslag på Lindesbergs GK att slås. Ett rekordtidigt öppnande på en riktigt fin bana.

– Jag tror aldrig att banan har kunnat öppnas så här tidigt, säger greenkeepern Benny Åhrlin.

Stämningen på Lindesbergs GK är smått elektrisk dagen innan öppnandet. Bokningarna haglar in och banpersonalen har fullt upp med att snygga till efter vintern och dressa greenerna innan spelarna intar banan.

– Banan är jättefin och greenerna ser nästan ut som på sommaren, säger Benny Åhrlin. Vi har till och med åkt runt banan med traktor, något vi inte brukar kunna göra förrän långt senare.

För Benny och golfklubbens personal innebär det glädjande beskedet att banan öppnar en arbetsro som sällan finns under våren.

– Medlemmarna är lyriska och alla är glada, säger han. Nu blir förutsättningarna bättre för en riktigt bra sommar.

En kontroll ute på banan förvånar. Gräset är grönt och fint, greenerna ser inbjudande ut och banan är lika torr som den brukar vara i maj.

– Det finns flera förklaringar, säger Åhrlin. Dels kunde vi göra en bra invintring i höstas och dessutom har vi ju haft en snäll vinter med få snödagar och ingen tjäle. Det var ju grönt på banan ända in i januari och när snön försvann var det lika fint igen.

Normalt finns frysfläckar eller fläckar efter svampangrepp på vårgreenerna, men i år kommer medlemmarna att kunna putta utan problem redan från i morgon.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.