Resultatet av polisens nykterhetsvecka klart

BERGSLAGEN. Polismyndigheten är snabb med återkopplingen från förra veckans nationella trafikinsatsvecka med fokus på nykterhet. Totalt genomförde polisen 9447 utandningsprov mellan den 11 och 17 mars i polisregion Bergslagen.

Några specifika siffror för 24i-området har inte kommit och polisregion Bergslagen omfattar Örebro, Västmanland och Värmland, varför siffrorna kanske inte säger speciellt mycket.

Totalt rapporterades 19 alkoholpåverkade förare och 32 drogpåverkade, men kontrollerna resulterade dessutom i att sex efterlysta personer kunde gripas, fyra personer kunde omhändertas enligt utlänningslagen och 18 narkotikabrott kunde anmälas.

En av de alkoholpåverkade förarna var en lastbilschaufför som körde ett 23 ton tungt fordon med 1,08 promille i kroppen.

– Alla medarbetare i regionen har gjort ett mycket bra arbete under veckan där de arbetat efter de metoder som finns i vår trafikstrategi, säger Leif Svensson, chef för trafiksektion i Bergslagen.

1 Comment

 1. Polisens lyckade veckotrålning, gav ett skrämmande stort antal fula fiskar.

  Den visade också på riskerna med pendeltrafiken. De som tvingas att resa dagligen, utsätts för stora faror, när de måste trafikera ”risk 50”.

  Vad som inte syns här, är langare och stöldgodshanterare, som finanserar det hela.

  Politikerna i Nora, m fl, borde sätta sig ner och fundera på säkerheten för folk som ev vill bosätta sig utanför tätorten.
  En uppgradering av antalet anställda poliser behövs för att göra ev Nora mer
  attraktivt som bostadsort.

  Det finns med andra ord gott om utrymme inom polisen att nyanställa säkerhetspersonal, som bla kan kartlägga skadegörelse, stölder, häleri, bedrägeri, mm.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.