Riktigt tufft för LIF Lindesberg ikväll

LINDESBERG. LIF Lindesberg spelar ikväll för både heder och placering. Bortamatch mot Skånela ställer alla tänkbara krav på LIF-spelarna, men det handlar om att nollställa och spela som om matchen vore seriens första.

Det har gått en hel del troll i LIF Lindesbergs agerande den här säsongen. Laget värvade ett antal spelare som skulle förstärka fjolårstruppen, men värvningarna har inte fallit ut på förväntat sätt. Inget konstigt när det handlar om unga spelare, men väl en lärdom för föreningen.

Istället för en plats i toppen kämpar nu LIF Lindesberg för att undvika negativt kval och kvällens match måste betecknas som extremt viktig. LIF är placerat precis ovanför det nedre kvalstrecket och under strecket finns idag RP Linköping med tre poäng mindre. RP möter ikväll Tyresö och kan alltså knappa in till en poäng om man vinner – och LIF förlorar.

Nu ska vi förstås hoppas att LIF överraskar ikväll och besegrar Skånela. Om inte väntar en oviss sista omgång på söndag. Då tar LIF Lindesberg emot serieettan OV Helsingborg i Lindesberg Arena, samtidigt som RP Linköping möter Hallby på bortaplan i en match där Hallby bara tränar för positivt kval, men där RP slåss för livet.

Skånela-LIF Lindesberg startar klockan 19.30 i Vikingahallen i Märsta.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.