Rotary tog resten

Rotary92
Jan Kallenbäck bar säckar och chauffören Krister Binning lastade.

NORA. Bytardagarna vid Karlsängskolan är slut. Kön, som 24i skrev om igår, har ringlat färdigt. Nu gäller det att ta vara på det som blir över.

När alla hade burit hem det man tänkt att behålla, om det inte blir sålt, kommer Nora Rotaryklubb och sköter lagerhållning, för vidare transport till Lettland.

Den här gången var det Jan Kallenbäck och Göran Forslund som slet och bar säckar med skor och kläder, leksaker och lite annat smått och gott. Och hjälpsamma damer som håller i bytardagarna hjälpte till att bära ut till lastbilen där Krister Binning tog emot.

Det har vanligtvis varit en resa till Lettland på våren och en på hösten, som gjorts under Jan Ulfbergs, nuvarande rotarypresidentens, ledning. Och så blir det även nu.

Då har det ofta varit två – tre medlemmar som farit med en lastbil, som kompletterats med en annan bil som rotaryvänner från Hedemora slutit upp med. Transporterna har gått till olika kontakter för barnhem och andra hjälpstationer för vård och omsorgstagare.

Rotarymedlemmar hälsar och tackar givmilda norabor och far så småningom österut och står för transportkostnaderna.

Text och foto
Bert Parsmo
Rotary93
Göran Forslund med dubbla säckar.
Rotary97
Krister Binning, Göran Forslund och Jan Kallenbäck med slutleveransen – en docka i docksäng ”som beställt transport till Lettland”.

1 Comment

  1. När Nora Rotaryklubb genom Stefan Bååth och undertecknad började att transportera överskottet från Bytardagarna vid Karlsängsskolan var året om jag minns rätt 2003. Sedan dess har dessa transporter regelbundet åkt över Östersjön till olika platser i Lettland och alltid två gånger per år, vår och höst! Roligt att traditionen fortsätter och att vi kan hjälpa behövande människor i Lettland.
    Sam Zacum, Nora Rotaryklubb.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.