Jan Rylander

Rylander om att spola is i Nora

INSÄNDARE/DEBATT. Norapartisten Jan Rylander kan inte förstå varför inte is spolas upp på Karlsängs IP, nu när tjäle och kyla skulle göra det möjliget. Rylander skriver att de styrande i Nora istället försäkrat sig om motsatsen. Läs Jan Rylanders debattinlägg här.

I Nora ingen is i vinter!

Tänk att nu har vintern äntligen kommit till Nora med mycket snö och riktig kyla. Kylan började direkt vid nyår med minusgrader och tjälen började komma.

Vad tänker man för att kunna motionera coronasäkert? Ja till exempel att kunna snöra på sig skridskor och röra på sig. Men ack vad besviken man blir – ingen isbana vid Karlsäng och isarna på sjöarna är alltför tunna ännu.

Tänk om våra styrande kommunalråd hade insett vikten för kommuninvånarna att på ett enkelt sätt kunna röra på sig.  Dessutom att våra skolungdomar kan få frisk luft mellan skolarbetet på distans, att låta spola upp en del av gamla bandybanan vid Karlsäng, eftersom det inte är någon annan aktivitet där.

Kostnaden för att spola upp en del av planen är försumbar, dessutom har man isbana även när sportlovet börjar.

Men bästa kommuninvånare, hör och häpna! Vad har hänt vid gamla bandybanan? Jo, de styrande har satt hänglås på vattenposten så att ingen frivilligt kan spola någon is!!!!! Är man inte då misstänksam mot kommuninvånarna.

Man kan inte beskylla den styrande majoriteten för att vara frilufts- och motionsmänniskor, än mindre intresserade av hur kommuninvånarna uppfattar handlingen med en låst vattenpost för att hindra en isbana.

Jan Rylander

Norapartiet

17 Comments

 1. C G Svensson

  Vacker tanke ! Men kan man verkligen lära gamla hundar sitta ?

  Hur skulle det gå om dom lämnar över nycklarna till ”garderoben”

 2. Florian du har helt rätt. Det är samarbete som är nyckel till framgång. För att man ska samarbeta behövs minst två parter. Bandyklubben i Nora har sträckt ut handen åtskilliga gånger för att få ett samarbete till stånd. Vad har klubben då fått för signaler?
  Jo bla började kommunen med att tömma kylsystemet på bandybanan. Fortsatte med att sätt lås på vattenposten då bandyklubben erbjöd sig spola naturis. Bra sätt att samarbeta? Det finns även bra politiker i Nora ska sägas. När Jan Rylander och Pia Maria Johansson satte ner foten då gick det bra att spola upp isarna i Nora. Varför inte släppa på prestigen och få en positiv anda i en så fin kommun som Nora?
  Tjat Ig

 3. Det går väl inte att hålla Riksrätt i Nora men kanske det skulle gå med Kommunrätt.
  S Hansson

 4. Alla ni ur politiken som gnäller över allt och inget. Istället kan ni ju använda eran energi och tar initiativet själva och fixa med det.
  Dessutom tog ju kommunen initiativet nu och fixa isbanor på olika plaster i kommunen.
  Jag tror personligen om alla skulle ägna sin tid för mera samarbete så kommer det till nytta för hela samhället.

  https://www.nora.se/kommunpolitik/nyheter/nyhetsarkiv/nyheterfrannorakommun/nuspolasisbanorna.5.3027d538176c3ad51ef4dc24.html

 5. Tur att inte Nora kommun har hand om SKIDSPÅREN vid Digerberget då hade vi
  Norabor inte kunnat nyttja skidspåren heller.För dom verkar inte vilja att vi norabor ska nyttja friskvård i dessa tider.Nej skäms på er alla styrande i NORA.

 6. Glädjande så har Borns friskola bestämt att spola upp sin plan bakom skolan. Så inom kort så finns is på ett ställe i kommunen.

 7. Natasha

  Medborgarförslag, verkar vara en dålig idé, för att komma i kontakt med
  ”förtroendevald” ledning i Nora.

  Dom har ju låst in sig för att slippa prata med ”undersåtarna” och skiten skall
  komma fram

 8. Med tanke på hur mycket skridskoutrustning som finns att låna på fritidsbanken 300 meter ifrån karlsäng så skulle alla kunna åka skridskor utan att det kostade en endaste krona. Det om något vore folkhälsofrämjande.
  Men när tänkte styrande politiker på människorna dom är satta att göra det bästa för? Egentligen är jag mycket förvånad över att vi fortfarande går och röstar på vissa personer/partier som gång på gång fullständigt skiter i befolkningen när dom fått dess röster. Vi borde väl kanske ha lärt oss deras svek o ointresse nu. Det är dags att prova något nytt….det kan faktiskt inte bli sämre än vad det är nu…

 9. Först försäkrar man sig om att det inte ska gå att spola upp genom att tömma systemet
  Sedan sätter man hänglås på kranen så något ideellt arbete med ev uppspolning ska ske.
  Det känns olidligt negativt och tråkigt.
  LPo står helt bakom Rylanders uttalande.

 10. Egentligen har jag lovat mig själv att inte kommentera politiker och tjänstemän i kommunen då jag för länge sedan slutade förvånas över inkompetensen och oförståelsen som finns hos ett antal styrande i tingshuset gällande möjlighet till idrottande för barn och ungdomar i Nora.
  Men det går inte att låta bli att kommentera när man läser denna artikel. När folkhälsomyndigheten råder att alla kommunala inomhusanläggningar ska hållas stängda tills vidare och öppnas tidigast 24 januari (känns väl tyvärr som risk att det kan bli längre) vilket gör att många barn/ungdomar inte ges möjlighet att utöva idrott. När då kommunen har chansen att på ett bra och enkelt sätt erbjuda möjlighet för barn/ungdomar att åka skridskor utomhus genom att spola upp Karlsäng så gör man precis tvärtom, dvs tar bort möjligheten att spola upp en skridskobana.
  Det är förstås Tom och Solweigs yttersta ansvar att fatta rätt beslut men tyvärr så underlättas det inte att ta rätt beslut, även om det i detta fall är ganska enkelt, när det sitter inkompetenta tjänstemän på höga poster och ger ”goda råd” om vilka beslut som bör fattas. Personligen tror jag att det är utvecklingschefen som är den största boven till att det inte redan finns is uppspolat på Karlsäng. Gör om och gör rätt, se till att ha is på Karlsäng till helgen och till sportlovet (om vädret tillåter) så slipper ni ansvariga att ännu en gång gjort fiasko för kommunens unga.

 11. Vi har lämnat in ett medborgarförslag om att spola upp is (på någon plats i Nora) men har inte hört något eller fått någon återkoppling….

 12. Ställde frågan via mejl i maj till kommunen (läs Tom/Solveig) om man ämnar spola upp Karlsäng till vintern om det blir kallt? 7 månader senare har har jag inte fått svar. Att jag som proaktiv i vissa frågor inte får svar det kan jag leva med då jag tror mig veta svaret. Men om man behandlar övriga kommuninvånare på samma sätt så sitter man på fel plats enligt mitt tycke. Men om de sitter på fel plats avgör inte jag. Svaret kan bara S och M avgöra internt i sina grupper samt självfallet ni som röstar.

 13. Jan Rylanders inlägg är ju helt rätt ! Var finns flexibiliteten och att anpassa oss till rådande förutsättningar ! Just nu har vi full vinter framför oss minst två veckor , enligt prognoserna . Enkel sak att spola naturis nu och att om det blir några plusgrader inom några veckor igen borde väl kompressorerna sättas på igen till en mycket ringa kostnad . Alla samhälls aktörer vittnar om betydelsen för folkhälsan , med aktiviteter utomhus . Är ledningen i Nora oförmögen att ta ett så enkelt initiativ ? Jan Larsson MP

 14. Isbanan är nog ett led i ledningens del i ”nig och kuta runt”

  ,Naturligtvis låser inte Samhällsbyggnad ett vattenuttag med hänglås utan beställning
  från Noras ”ledare”. Undrar om jobbet finns dokumenterat ?

  Kan vara rent hat mot 40-åriga bandyspelare men jag tror mer på att man syltat
  in sig i ett byggkontrakt, som man inte kommer ur.
  Hur som helst skiter man i allmänhetens krav på en rolig aktivitet under vintern

 15. Tyvärr för mycket prestige i de här. Skulle fatta om någon försökte införa bandyn i Nora som ny sport. Men nu är ju bandy en kultursport i Nora. Barnen som vill åka skridskor får väl börja dansa med pensionärerna i allaktivitetshuset ist.

 16. Heja dom styrande ! Det börjar mer och mer likna Putin och Trump. det är bara dom som ”vet något” och vi skattebetalare ska hålla käften. Nej FY SKÄMS på Er ”makthavare”.
  Rolf

 17. Styrande i Nora med Tom Rymoen i spetsen ser till att allt det viktiga raseras i Nora.
  Skulle tro att det bara är intressant att lyfta lön och skratta när man går till banken.
  Hoppas detta inte får fortgå efter valet. Dom styrande har förstört mycket för många och speciellt för våra unga och barn som så gärna vill åka skridskor. Ishallen är ju stängd och det hade varit kanon att ha Karlsängs plan till förfogande och som Jan Rylander skriver så är sportlovet inte långt borta. Men det är tyvärr våra styrande!!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.