Rymoen ny moderatordförande

NORA. Socialnämndens ordförande och moderaternas gruppledare Tom Rymoen sätter sig på ytterligare en stol. Rymoen blir nu även ordförande i det egna partiet.

– Jag fick frågan sent men med ett fungerande presidium tackade jag ja till uppdraget, säger Rymoen.

Att det inte är vindstilla inom det moderata partiet förstår de flesta. Samarbetet med Socialdemokraterna och Vänstern gillas inte av alla. Till årets årsmöte fanns en motion om att bryta samarbetet.

– Men en enig årsstämma sade nej till motionen, säger Tom Rymoen.

Rymoen får viceordföringarna Christer Häggqvist och Hanne Alvner till sin hjälp i ett presidium och han säger sig vara nöjd med organisationen.

– Jag känner att jag har ett bra stöd från både styrelsen och medlemmarna, säger han.

Den nya moderatstyrelsens stora uppgift blir nu att profilera det egna partiet – samtidigt som man regerar tillsammans med S och V.

– Vi kommer att bygga en valplattform helt på egen hand, säger Tom Rymoen. Sedan får valresultatet säga om det var rätt eller fel, men det tidigare samarbetet med Alliansen fungerade ju inte.

6 Comments

 1. Intressant att läsa att om man vill ha en icke socialistisk majoritet ska man INTE rösta på moderaterna. Är det makten som hägrar efter valet igen, betyder inte ideologi någonting alls? eftersom man redan bestämt sig för att hellre jobba med s. Eller hur ska man tyda den sista meningen?

 2. Alla som tycker att den moderatledda regeringen gör ett bra jobb eller de som har haft sina sympatier hos Moderaterna är nog tveksamma till det nuvarande samarbetet med sossar och vpk. Jag vet inte vad Rymoen menar med en enig årsstämma, men om han tolkar ett ja som något enigt tror jag han övertolkar. Det finns flera aktiva moderater i Nora som är direkt emot samarbetet. Skillnaden mellan s+v och m är ju faktiskt ganska stor även om Rymoen lyckas fånga upp allt som sägs för den ena sidan. Jag tror M kommer att vara den stora förloraren i nästa val.

 3. Rymoen ?

  Var det inte den gubben, som skulle komma med ett klart koncept och prisuppgifter, stax efter jul, på ombyggnaden av gamla folkets hus. Noraborna skulle ju få ta ställning till det hela, men det verkar som han liksom har glömt av det hela.

  Gamla folkets hus, dvs kåken som Norlund köpte för att rädda folkets hus föreningen från konkurs, ifall någon undrar.

 4. Hoppas Tom kan säga till sin samarbetspartner och kommunalråd Solweig Oscarsson att vi är många i Nora som undrar vad ”tillgänglighetsbostäder” är, som Oscarsson vill att vi norabor ska flytta till för göra plats för invandringen. Öppenheten i noras politik är inte att skryta med.

 5. ”- Men en enig årsstämma sade nej till motionen, säger Tom Rymoen.”

  Antingen ljuger Tom eller så har 24i återgivit honom fel. Faktum var att det blev ingen votering om motionen så vi vet inte hur många som egentligen är för eller emot.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.