Gröna bron kommer att skrotas.

S, C och V: Det blir bara en ny bro

LINDESBERG. Tanken var att broproblemen i Lindesberg skulle bli en av diskussionspunkterna när kommunstyrelsen i Lindesberg sammanträder på tisdagsmorgonen. Men redan under måndagen presenterade majoritetspartierna Socialdemokraterna och Centerpartiet, med stöd av Vänsterpartiet, ett majoritetsförslag som innebär att endast en ny bro kommer att byggas och att tankarna på ett kommunalt bad på Loppholmarna begravs.

I ett långt pressmeddelande från Irja Gustavsson (S), Jonas Keber (C) 0ch Ulf Axelsson (V) stämmer majoritetspartierna i bäcken gällande vad som ska hända med kommunens två uttjänta broar. Förslaget man kommer att lägga till kommunstyrelsen innebär att det i framtiden enbart kommer att finnas en bro och att tankarna på ett Loppholmsbad skrinläggs.

I pressmeddelandet anför de tre politikerna att Lindesbergs kommun står inför stora ekonomiska utmaningar, där antalet barn och gamla ökar snabbare än de som är i arbetsför ålder. Det finns även stora investeringsbehov i form av vatten och avlopp, gator och belysning.

Att byta ut Gröna bron och Fackverksbron skulle kosta skattebetalarna ungefär 20 miljoner och att anlägga en badplats skulle kosta cirka 8 miljoner. Med det förslag som kommer att läggas under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen sätter man budgeten till totalt 10 miljoner kronor.

2 Comments

  1. Kan vi i tydliga procenttal få svart på vitt för andelen innevånare över 65 år s ålder 2019 jämfört med prognosen för andelen innevånare över 67 års ålder när pensionsåldern är färdighöjd2026?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.