S i Nora uttalar fullt förtroende för Eriksson

NORA. Socialdemokraterna i Nora har under söndagen haft ett sammanträde där man har diskuterat den Lex Sarah-anmälan som finns gällande äldreboendet Tullbacken. Från partiets sida uttalar ett fullt förtroende för socialutskottets ordförande Margareta Eriksson.

Självfallet är situationen som föranlett Lex Sarah-anmälan på Tullbacken i Nora djupt olycklig, oavsett partipolitiska åsikter. Ändå känns hanteringen aningen tam. När Socialdemokraterna på söndagen skickade ut ett pressmeddelande hänvisade man till vad Margareta Eriksson tidigare gett uttryck för, nämligen att händelser som dessa får man inte utsätta sina medmänniskor för. I synnerhet inte de som hör till de mest utsatta, som vi har ett gemensamt ansvar för.

Samtidigt lät man kommunens högsta ansvariga tjänstemän ta hand om den i hast påkallade presskonferensen under lördagen och i dagens pressmeddelande säger man att en rad åtgärder har vidtagits. Läser man den handlingsplan som presenterats handlar den väldigt mycket om vad som ska göras och beslutas under en kommande planeringsdag samt en vilka utbildningar som bör sättas in.

-Från partiets sida vill vi uttala vårt fulla förtroende för Margareta Eriksson och vi känner också förtroende för att kommunledningen har vidtagit de åtgärder som behövs för att brukare, anhöriga och personal ska kunna känna sig trygga med verksamheten framöver, skriver arbetarekommunens vice ordförande Ulf Carlsson i pressmeddelandet.

Posted by on 12 november, 2017. Filed under NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

7 kommentarer till S i Nora uttalar fullt förtroende för Eriksson

 1. Frågande invånare

  14 november, 2017 at 17:02

  Visst är det väldigt tråkigt att alla personal blir ”uthängda” i ett fall som detta. Varför plockar man inte bort, eller flyttar på, de som uppenbarligen felat? Detta är ett lika dåligt ledarskap som i de skolor där man plockar bort en mobbad elev och låter mobbaren gå kvar. Jag tycker detta är en ledarskapsfråga både för chefer på Tullbacken och för den politiska ledningen.

 2. S Johansson

  14 november, 2017 at 15:16

  Seglarn

  Knepigt läge.
  Högste chefen bort. Tveksamma anställda bort. Praktikanter bort. Resurspersoner bort.(resursperson ditkommenderad av AF)

  Tog liksom slut där. Men pensionärerna har ju gudskelov, kanske, anhöriga.

  Sen finns ju den privata anläggningen vid gamla regementet i Örebro, som kan leverera alldeles utmärkt vård och skötsel

 3. Seglarn

  13 november, 2017 at 16:32

  Bedrövligt att all personal dras med i detta. Vad jag förstått är det en speciell avdelning det handlar om. Ta fram de ansvariga och skilj dem från arbetet med äldre.

 4. fia lisa

  13 november, 2017 at 07:58

  Vem vill arbeta inom äldreomsorgen?
  Eller rättare sagt vem kan arbeta inom omsorgen?
  Heltid är inget som existerar, man får inte anställningsbevis, man vet inte vad man tjänar för ingen löneförhandling äger rum innan anställningen…
  Nora kommun producerar fattigpensionärer på löpande band när man aldrig ger heltidsanställningar o ger absolut lägsta lön. Och så undrar man varför det är svårt att få kompetent personal. Nu skriker sverige efter kompetens och det är svårt att tillsätta dom utlysta tjänsterna. Och kommunen kommer inte att få det lättare för hur många har råd att arbeta deltid på en låglönetjänst?
  Och allt det här är kommunpolitikerna mycket medvetna om, så varför gör man inget åt det?

  De som trots allt jobbar o sliter ska vi vara mycket tacksamma över.

 5. Kerstin

  12 november, 2017 at 22:12

  Bara en fråga Inger. Du skriver: ”Den utbildade personalen räcker inte till. Då tar man in praktikanter och resursarbetare utan utbildning… ”
  Hur ska man göra då? Om det inte finns, som du skriver, utbildad personal då är det väl inte så konstig att den personal man tar in är outbildad. Eller ska man inte tagit in någon personal alls?
  Visst är det svårt att få det att gå ihop.

 6. Inger

  12 november, 2017 at 18:19

  Vanvården av de gamla i Sverige har eskalerat under sossarnas styre.
  Det finns ingen gräns för hur långt dom är bereda att gå i sin spariver.
  Den utbildade personalen räcker inte till.Då tar man in
  praktikanter och resursarbetare utan utbildning som inte förstår vilket ansvar och omsorg som krävs för att vårda dessa sköra människor.
  Pensionärsorganisationerna kallar sig opolitiska.Men gör ingenting för att påverka och stoppa diskrimineringen av gamla människor som inte har något människovärde i dagens Sverige.

 7. S Johansson

  12 november, 2017 at 16:50

  Partiets gunstlingar, skall till varje pris skyddas, oavsett vad dom ställt till. Något ansvar, är inte aktuellt att utkräva.
  Undrar om inte ”Arbetarkommunens” medlemmar stod upp och sjöng nån nationalistisk kampsång.

  Vem ställer upp för pensionärernas vanskötsel ?
  Man skulle ju kunna tänka sig att PRO, visar sig.
  Men icke, i PRO sitter ju gamla avlagda sossar.

  Vad jag kan förstå har Tullbacken i Socialistisk anda, snabbt omvandlats till ett kommunalt ”Hospis”,
  dvs sista anhalten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.