Irja Gustavsson och John Omoomian tänker ta fighten.

S: Så vill vi att arbetet med näringslivet ska föras

INSÄNDARE/DEBATT. Det kanske borde ha varit oppositionen som skrev debattinlägg om näringslivsklimatet, men här kommer de socialdemokratiska topparna John Omoomian och Irja Gustavsson syn på vägen mot en bättre ranking ska se ut. Läs debattinlägget här.

Konstruktiva förslag och diskussioner före populistiska politiska utspel

Förra veckan kom resultatet av Svensk Näringslivs rankning för kommunernas företagsklimat. Lindesbergs kommun hamnade i den undersökningen på den näst sista platsen i hela Sverige. Detta tycker vi, är en väldigt bekymmersam signal som vi måste tillsammans med representanter för företag och näringslivet och våra tjänstepersoner gå till botten med.

För vårt parti är några punkter väldigt viktiga att betona.

 • Det första är vikten av att vara sansade, analyserande och lyssnande. Det är väldigt lätt att i en sådan process drabbas av förhastade slutsatser. Där finns det en risk att det politiska fokuset borttas från konstruktiva gemensamma lösningar och flyttas över till att man ”profilerar sig”. Detta vill vårt parti ta avstånd ifrån och istället lyssna på de förslag som finns för lösningar och förbättringar, tillsammans med alla som kan bidra till en utveckling inom frågan.
 • Det andra är vikten av att se detta resultat som en resurs. Att inte ifrågasätta det! Att se det som något som är bra för alla parter. Att se faktumet att ett dåligt resultat i rankningsundersökningen missgynnar alla parter oavsett om man representerar kommunen, företag eller näringslivet i kommunen. Alla vinner på publicering av ett bra resultat för Lindesbergs kommuns företagsklimat. Därför måste vi samla kraften att tillsammans förbättra resultatet.
 • Sist men inte minst vill vi betona vikten av att vara goda ambassadörer för vår kommun oavsett vilket sammanhang och vilken funktion man har. Utifrån de besök vi årligen gör och olika underlag vi har kring hur många verksamma och framgångsrika företag vi har i vår kommun så får vi en känsla att vi har bra företagande i kommunen men resultatet av undersökningen är inte lika positivt. Det är två olika saker, dock lika viktiga. 

Det är tillsammans som vi kan lösa våra utmaningar. Det är med gemensam och samlad kraft vi kan gå igenom den här resan.

John Omoomian (S)

Vice Ordförande Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun

Irja Gustafsson (S)

Ordförande i Kommunstyrelsen

Lindesbergs kommun

6 Comments

 1. Fråga man måste ställa sig är vad gör utskottet för tillväxt i kommunen. Enkäten visar inte ett dugg. Där sitter gräddan av våra lokala politiker samtidigt som de är kommunstyrelsens ledamöter. Systemfel när samma personer sitter på all makt och samma samtal upprepas i represis . Resultatet syns nu. Förmågan till resultat i utskottet är att de inte är knutna till kommunstyrelsen utan kan ta fram förslag till åtgärder som gynnar till växt. I vår styrelse kom frågan varför åker Irja och moderatledaren på gemensamma företagsträffar? Också här visar enkät resultatet på brister i ledarskapet när man inte inser företagarna behöver ett enskilt avlyssnande av hur ser det ut i våra företagarled. Vi Moderater lovar att vi skall förbättra oss i företags besök och att små företag kommer att få särskild uppmärksamhet. Inga mer besök av enbart Irja och moderatledaren utan styrelsen vetskap . Vi från Moderaterna kommer att göra allt vi kan för att våra företagare i kommunen känner sig behövda och lyssnade till. Vi har ett gemensamt mål. Företagare trivs i Lindesberg.
  Sven Erik Larsson ledamot i styrelsen för moderaterna i Lindesberg

 2. Eftersom man hamnat i botten, föreligger det ett systemfel !

  Ett förslag, är att sätta lyset på ”samhällsbyggnadsinstutionen” som agerar, som myndighetsutövare och företagare.

  Exempelvis kan vi ta reningsverket i Nora. Där har ”samhälls ” gått ut med pris
  vilket gör att anbud och upphandling åsidosätts för att ”samhälls” skall ha jobb

  ”samhällsbolaget” behöver krympas och dessutom skall dom hålla sig borta från
  från affärer. Möjligen kan dom syssla med att skaffa kunder till näringslivet,
  för där har vi bristande kundunderlag

 3. Vilket löjligt försök att smeta över vad som verkligen sades i KS! ”Det finns en risk att det politiska fokuset borttas…” vilken besynnerlig mening, vad betyder det? Sist men inte minst vill Irja och John betona vikten av att vara goda ambassadörer, oavsett sammanhang och funktion…men kära snälla! Ni brakar ju omkring i kommunen och utför alla möjliga konstiga beslut utan att lyssna till vare sig företagares eller vanliga medborgares önskemål! Hela insändaren är rent skitsnack!

 4. Jag vill återge en mejlkommunikation med John Omoomian som jag har haft, när jag ställde tre frågor, och svaret jag fick på de frågor jag ställde. Har man samma attityd till alla kommunens invånare och företagare är en 289 plats hedrande.

  Återger svaret på mejl jag fick av John O ( Socialdemokrat)

  John Omoomian
  31 maj 2018 16:28

  Hej

  Jag går rakt på dina frågor:
  Fråga 1) Svar: X antal meningar betyder några meningar.
  Fråga 2) Svar: de saker du hade skrivit kan man sammanfatta som de påståendena du hade och har även här i senaste mailet. Alla påståenden som enligt din sanning är sanna.
  Fråga 3) Svar: X antal adjektiv bland annat indirekt lögnare (då du har skrivit att jag ljuger).

  Ha en fortsatt fin dag.

  Mvh
  John Omoomian

 5. Varför denna ordbajs? Har inte Socialdemokraterna fattat ett skit? Det här var det absolut sämsta jag hade väntat mig efter förra veckans pajasplacering i näringslivsrankingen. Så klart bra att ni vill agera, men vet man inte vad man ska göra är det ju lika illa.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.