S sade nej till Alliansförslag i Nora

NORA. Alliansen i Nora har tagit initiativ till en blocköverskridande majoritet tillsammans med Socialdemokraterna. Socialdemokraterna avvisar dock en sådan lösning.

Allianspartierna i Nora, Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, är först ut med att försöka lösa den politiska stiltje som råder efter valet. Man hade enats om ett blocköverskridande förslag, men Socialdemokraterna tackade alltså nej till förslaget under torsdagskvällen.

– Vi i Alliansen beklagar att S i Nora inte känner sig beredda för en samverkan då vi såg en bred och stabil majoritet som det bästa alternativet för Nora givet den kärva ekonomiska situation som kommunen befinner sig i, skriver Marita Simpson och Håkan Kangert (M) i ett kort pressmeddelande.

Läget efter valet i Nora är låst. Någon självklar majoritet är svår att sätta samman och Socialdemokraterna spelar ett högt spel när man tackar nej till ett Allianssamarbete. S backade rejält i valet för en månad sedan och får endast ihop 15 mandat, av 18 som behövs för majoritet, även om man samarbetar med både Vänstern och Miljöpartiet. Ett borgerligt block bestående av Alliansen, Landsbygdspartiet och Norapartiet skulle komma upp i 16 mandat. Sverigedemokraterna har vågskålen med sina fyra mandat.

2 Comments

 1. Ska vi tippa på att S sa nej till samarbetet eftersom de i det läget inte skulle vara den större parten och inte självklart skulle få kommunstyrelseordförandeposten. Det är till syvende och sist det viktigaste för både för Oscarsson och partiet.

 2. Inte så dumt !

  Team Oskarsson, har tidigare visat, att man inte klarar av att samarbeta med Noras icke socialistiska innevånare, utan endast sett till den egna plånboken, med känt uselt resultat.

  Bekvämt att dra och hamna i ”elefantkyrkogården” med
  pension avsedd för Bahamas.

  Ett hästjobb, att reda ut Oskarssons olika avtal
  och få styr på ekonomin

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.