S sade nej till Stansviks motion

NORA. Socialdemokraterna i Nora avslog på onsdagskvällen, med stor majoritet, David Stansviks motion om att erbjuda äldreomsorg i Thailand.

– Vi ansåg oss inte kunna stödja motionen, säger S-ordföranden Svenerik Nykvist.

Som väntat var inte Socialdemokraterna i Nora redo att stödja David Stansviks kontroverssiella motion om att erbjuda frivillig äldreomsorg i Thailand. Stansvik kommer nu att lägga fram motionen som enskild.

– Framtidens äldreomsorg är viktig att diskutera, men vi ansåg oss inte kunna ställa oss bakom motionen som den ser ut idag, säger Svenerik Nykvist. Men vi sade att det är okej att han lägger fram motionen som privatperson.

David Stansvik själv låter inte speciellt nedslagen när 24i når honom.

– Nej, partiet var lite skeptiskt, säger han. Men visst, jag kommer att lägga fram motionen ändå. Jag kommer att bearbeta den lite och lämnar in den om någon vecka.

På den socialdemokratiska arbetarkommunens möte blev det också klart att just David Stansvik kommer att bilda en egen, ny S-förening i Nora.

-Vi har fem S-föreningar i kommunen idag så det här blir den sjätte, säger Svenerik Nykvist. Och vi tycker det är bra. Distriktsstyrelsen har tagit ett beslut om att fyra nya S-föreningar i länet fram till 2014, så det här är helt i linje med detta.

David Stansvik är inte lika villig att kommentera den nya föreningen.

– Nej, de två ärendena har ingenting med varandra att göra, säger han. Jag vill inte kommentera den nya föreningen innan en styrelse har konstituerats, men det kommer att ske inom kort.

3 Comments

  1. Det har bildats en ny S-förening i Nora. Maktstriden har fått ett offentligt ansikte. Flera etablerade sossar har har demmonstrerat sitt missnöje. Det mesta tyder på att ”får inte jag som jag vill, så öppnar jag eget”.

  2. När det gäller själva motionen så undrar jag om det är värt de pengar utredningen kommer att kosta. Visst demokrati kostar men man tycker att den som lägger motionen borde reflektera över vilka resultat som kan uppnås i förhållande till vilka resurser beredandet kommer att ta i anspråk.

    När det sedan gäller (s)-ledningens reaktioner så är det som vanligt. Stoppa huvudet i sanden och låtsas som att inget har hänt. Eller ännu hellre, intala sig själv att det kanske till och med är positivt det som skett. Det faktum att missnöje med existerande föreningar leder till att en ny förening bildas vrids till att det är positivt för då lever man upp till distriktsstyrelsens målsättning blir bara fånigt. Med tanke på reaktioner jag fått via Facebook och kommentaren ovan så lovar jag att det inte är så många som är lika lyckliga över att bidra till att distriktsstyrelsens målsättning nås.

    Inom socialdemokraterna i Nora har praxis varit att motioner och förslag ska godkännas av en majoritet på ett medlemsmöte. Sedan årsmötet i fjol råder dock en annan arbetsordning, nu kan fullmäktigeledamöterma i princip göra som de vill bara de talar om det i förväg. Om man vill kan man säga att partipiskan togs bort vilket kanske låter kanske sympatiskt men det kommer att få konsekvenser för möjligheterna att utforma en sammanhållen politik.

  3. Äntligen kommer maktstriden i öppen dager. Att säga att det är två skilda saker, Thailandvård och en ny S förening är det väl ingen som tror på. Att bilda en ny förening där man ska vända sig till vad man säger inteligentian i Nora är rent patetiskt. Tror man verkligen att man är så mycket klyftigare än andra sossar i Nora?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.