S vill utöka budgetramarna

LINDESBERG. I samband med att kommunens ekonomichef Gunilla Sandgren prognosticerade upp kommunens resultat ytterligare under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen, passade Socialdemokraterna på att yrka på en budgetramsförstärkning på 1,6 miljoner kronor.

Lindesbergs kommun kommer att redovisa ett bra resultat, det visade halvårsbokslutet, men resultatet kommer sannolikt att bli ännu bättre. Det redovisade ekonomichefen Gunilla Sandgren på tisdagen. Bland annat har pensionspengar återbetalats till BKT och detta innebär att kommunens kostnader gentemot BKT blir mindre än beräknat.

I samband med Sandgrens goda nyheter passade Irja Gustavsson (S) på att föreslå en ramförstärkning på 1,6 miljoner på fyra olika projekt. Det ena borde tilltala samarbetspartnern Miljöpartiet och ett annat tilltalar säkert de som varit missnöjda med BUN-beslutet att ta bort kultur i skolan.

– Vi vill förstärka BUN med 500000 kronor till bland annat kultur i skolan för de yngsta, sade hon. Dessutom vill vi förstärka med 500000 kronor till en landsbygdsutvecklare. Desutom vill vill vi satsa 500000 kronor på ekologisk mat och frukt i skolan.

Oppositionen meddelade att man väntar med sina förslag till budgetdebatten i kommunfullmäktige.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.