Så här firas 1 maj i Bergslagen

BERGSLAGEN. Vädret är inte det bästa för marscherande, men arbetarrörelsen kommer ändå att sluta upp under 1 maj och firandet kommer att ske på lite olika sätt.

I Lindesberg blir det 1 maj-tåg med start klockan 12, genom staden, med återsamling på Norrtullstorget en halvtimme senare. Där blir det sedan tal av Irja Gustavsson, Anders Ygeman, Tommy Kragh och Mikael Wahlberg. Efteråt bjuder man på hamburgare och en hoppborg finns på plats för barnen.

I Lindesberg anordnar även Vänsterpartiet ett 1 maj-firande klockan 13.30 i Flugparken. Där talar Kjell Söderberg och Ulf Axelsson och trubaduren Jonas Karlsson står för underhållningen. Därefter förflyttar sig den som vill till ABF-lokalen för att lyssna på Kjell Söderberg som håller ett föredrag med titeln ”De rödas fångläger i Finland 2018”.

I Hällefors firar man på Lindholmstorpet klockan 11 till 14 och det kommer att bjudas på korv, kaffe, kaka och godis. Tal blir det av riksdagskandidaten Daniel Andersson, AnnaLena Järnberg samt av Ann Katrin Eneblom.

I Hällefors firar även Vänsterpartiet då man samlas vid Alexanders hus klockan 12.

I Ljusnarsberg kommer man att fira på Malmtorget mellan klockan 13 och klockan 15 och enligt information på Facebook kommer man att bjuda på tunnbröd med valfläsk. Talare är även i Ljusnarsberg riksdagskandidaten Daniel Andersson samt Ewa-Leena Johansson och Charlie och Jimmy kommer att bjuda på musik.

I Nora blir tåga av klockan 10 från Järntorgsskolan till Rådhuset. Klockan 10.30 hålls tal på Rådhustrappen av Solveig Oscarsson, Lennart Axelsson, Ulla Bergström och Jonas Åkerman.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.