Processed with VSCO with a5 preset

Sammy Gustafsson åter i Lindlöven

Processed with VSCO with a5 preset

LINDESBERG. Lindlöven fick på onsdagseftermiddagen klart med ett riktigt roligt nyförvärv. Populäre målvakten Sammy Gustafsson kommer tillbaka efter åtta säsonger i andra klubbar.

– En drömvärvning för Lindlöven, säger sportchefen Tomas Östlund. Sammy har varit en toppmålvakt i ettan i många år och är en riktig Lindesbergare.

Det har ryktats om Sammy Gustafssons återkomst till Lindlöven ända sedan flyttlasset gick till Kiruna för åtta år sedan, men nu har pusselbitarna äntligen fallit på plats och Sammy är redo för en storsatsning med Lindlöven.

– Lindlöven har ett spännande lag på gång och det ska bli kul att dra mitt strå till stacken, säger Sammy. Men visst har vi haft en dialog under flera år, men då har inte allt gått att lösa.

Sammy Gustafsson har under de åtta säsonger han varit borta utvecklats till en mycket bra målvakt och hans statistik berättar att Lindlöven har värvat hem en riktig matchvinnare.

– Då, när jag flyttade till Kiruna, ville jag testa något nytt och jag tror jag gjorde rätt, säger Sammy. Och jag har levererat på division 1-nivå och känner idag en trygghet som människa och person.

Vad har du för bästa minnen från åren på flykt?

– Kvalserien med Visby var riktigt häftigt, men det var lika häftigt i när jag var i Karlskrona det året de gick upp i SHL. Jag fick inte spela, men det var en häftig erfarenhet att vara en del av det.

Hur många andra har ryckt i dig inför kommande vinter?

– Det har varit en del och jag har haft och har en allsvensk klubb som varit intresserad i flera år, men då har det varit något som inte fungerat. Man kan väl säga att jag i alla fall har nosat på allsvenskan.

Sammy Gustafsson rivstartar sin återkomst med att finnas i Lindlövens stånd under LindeDagen i eftermiddag.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.