Fredrik Sandberg och Mikael Kenlind med Corona-avstånd och en folktom vernissage.

Sandberg höll vernissage – utan inbjudna

NORA. Sandbergs Bosättningsaffär hade på måndagseftermiddagen vernissage för en utställning med glaskonstnären Mikael Kenlind. I Corona-tider är dock ingenting sig likt och vernissagens hölls utan inbjudna gäster.

-En konstig situation att anordna en vernissage utan att bjuda någon, säger Fredrik Sandberg. Men vi valde den här varianten, då vi vet att vi kan bjuda på en utställning där publiken är säker.

Fredrik Sandberg och glaskonstnären Mikael Kenlind har pratat flitigt i telefon under veckorna innan vernissagen, men bara för någon vecka sedan kom man fram till att den här lösningen kan fungera – i Corona-tider.

-För mig som utställare har det varit knepigt, säger Mikael Kenlind. Jag har fått pausa allt som inte fungerar bra, men i det här fallet kändes det bra och för de som är intresserade måste det vara bra att veta vart man kan gå.

Utan inbjudna gäster på vernissagen tror Fredrik Sandberg att utställningen kanske måste pågå under en lite längre period än de normala fem veckorna.

-Normalt är det ju många som kommer på vernissagen, säger Fredrik. Vi vill gärna att lika många ser utställningen som i normala fall, men vi vill sprida besökarna för att inte vara för många i utställningslokalen.

Mikael Kenlind är ett välbekant namn som utställare hos Sandbergs. Den nya utställningen, som går att se nu, är Kenlinds femte sedan 2011 och hans glaskonst är tydlig, typisk och otroligt vacker.

-Det är tre år sedan jag var här senast och under de åren har jag jobbat med att finslipa detaljer och göra mitt glas bättre och renare. Formspråket är detsamma, även om jag utvecklat det också.

Mikael Kenlind är välkänd för sina glashus som han har utvecklat under 15 år och nytt sedan 2017 är att Kenlind förfinat en teknik med luftbubblor i ett inre skikt i husen, samt att han även tagit in modern LED-teknik redan vid skapandet av husen.

Mikael ansvarar för formutvecklingen i familjeföretaget Vas Vitreum i Vadstena och är välkänd för sin kunskap, kreativitet och passion för glas. Mikael är femte generationen glashantverkare i familjen.

Mikael Kenlinds utställning hos Sandbergs Bosättning i Nora pågår tills vidare.

Mikael Kenlind är känd för sina glashus och han förfinar tekniken för varje år.
Dagsljus eller det inbyggda LED-ljuset ger helt olika uttryck.
Bör ses…
Egg on Life kallar Mikael Kenlind den här.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.