Säsongen igång och fullt upp

Freddy_bloggSista två veckorna har det varit fullt upp. Åkte ner till Belgien i slutet av mars för att köra fem belgiska tävlingar. Första två tävlingarna gick inte så himla bra då jag hade lite mekaniska problem och tillsammans med en rygg som krånglade lite så slutade det med dnf (did not finish). Den tredje tävlingen var jag rejält revansch sugen så jag attackerade direkt i starten och fick med mig en annan cyklist och senare anslöt det en lite större grupp efter 5-6 mil. Det blev lite attacker i våran grupp där jag tyvärr missade en 6-mannagrupp som gled iväg och höll undan, Jag lyckades knipa en 7:e plats i slutändan. Det fjärde racet blev en katastrof för mig då jag inte riktigt hade lyckats återhämta mig från dagen innan och det slutade med ytterligare en dnf.

Som tur var så hade vi två dagar utan tävling så jag fick lite tid och ta igen mig inför sista tävlingen. Det visade sig bli ett stort startfält. +300 cyklister stod på startlinjen och vi skulle köra 16 varv på ett 8 kilometers varv. Så det skulle bli rejält trångt till och börja med innan den hårda körningen gjort sitt. Jag kände mig rätt seg till och börja med men efter 8-9 mil så började det lossna och jag kunde börja gasa på ordentligt men det gav tyvärr inte det resultat jag hade hoppats på utan rullade in med klungan på en 41:a plats.

Direkt efter målgång var det bara och byta om och börja den långa bilfärden hem till Kopparberg. Vi åkte 18:15 på söndagkvällen från Gent i Belgien och jag var hemma Kopparberg 13:00 på söndagen, så man var lite sliten under söndagen och måndagen.

Under den följande veckan handlade mest om återhämta sig och förbereda sig för den svenska säsongsstarten som började med Jönköpings varvlopp (13/4).

 

Jönköping

Det var lite ovisst om vi skulle kunna genomföra tävlingen då vädret inte visade sig från sin bästa sida dagen före med snöblandat regn och temperaturer neråt nollan. Men tack vare ett bra jobb av arrangörerna så kunde tävlingen genomföras på ett bra sätt. För oss i Team Trek såg det väldigt bra ut efter 2 varv då det gick iväg en grupp på 12 cyklister där vi hade fyra cyklister med. Efter ytterligare något varv så gick det iväg ytterligare sex cyklister och vi hade en cyklist från teamet med i den gruppen också. Samtidigt som detta hände så vi fick höra att en av våra cyklister släppt från första gruppen och det verkade som att andra gruppen på sex åkare skulle kunna komma ikapp första gruppen. Så då bestämde jag mig för att attackera från klungan och försöka gå ikapp andra gruppen själv. Det tog mig ca 25 km innan jag kom ikapp gruppen och då hade vi ca 1 min 30 sek upp till första gruppen och det var så nära vi kom. Så det hela slutade med en 18:e plats för min del då jag fick ta resten av tävlingen som träning.

Östgötaloppet

På söndagen var det dags för första SvergieCup-tävlingen , vi skulle köra ett stort varv på 50 km och 10 små varv på en 6,5 km lång bana. Det märktes att det var första cuptävlingen då det var väldigt nervöst i klungan och det var många onödiga krascher. Jag var med på det flesta attacker och efter ca 20 km så fick jag en liten lucka till klungan så jag började köra på med hopp om att några skulle ansluta och efter ett par km kom det ikapp tre cyklister. Vi fick till ett bra samarbete direkt och drygade ut avståndet till klungan hela tiden. När vi kom in på små varven så hade vi en lucka på ca 2 min som vi höll dom första fyra varven. Tyvärr var det också här vi började ha lite otur då en kille släppte och efter ytterligare några varv så fick en av killarna punktering så då var vi bara två kvar. Det som först hade sett så ljust ut började se ganska mörkt ut, vi visste att det var två lag som låg och jagade oss i klungan så det skulle bli svårt och hålla undan på två man. Hade vi varit fyra stycken hade chansen varit mycket större att hålla undan. Men vi körde på så gott vi kunde men med 15 km kvar så var klungan ikapp oss. Det hela slutade i en stor klungspurt där jag rullade in i mål på en 52:a plats. Vilket var lite av en besvikelse men samtidigt så hade jag spelat alla mina kort på att utbrytningen skulle hålla till mål. Men nästa gång håller det 🙂

Nu blir det en helg här hemma i Kopparberg innan det bär iväg till Danmark nästa vecka, där vi kör tre stora tävlingar.

Ha de gött!

Bandstål_bloggtecSpeedplay (1)Kilman logo 340Logo_EPS

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.