Säsongen över för Lindlöven efter förlust

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven lockade publiken till serieepilogen, men misslyckades med den planerade segern. Gästande Malung vann den avgörande matchen och släckte därmed Lindlövens säsong.

Lindlöven-Malung slutade 3-5 ( 0-1, 2-0, 1-4) inför 372 åskådare.

En darrig förstaperiod och underläge 0-1 vändes till överläge efter en bra andraakt, men vad hjälpte det när nerverna låg utanpå matchstället?

-Vi ska ju vinna den här matchen, men vi slarvade för mycket och gör alldeles för mycket misstag idag, säger tränaren Jens Brändström.

I den sista perioden var Malung bättre på allt som ishockey går ut på. Jesper Broeng gjorde 3-1 och allt såg ut att gå som på räls, men i mitten av perioden tog Malung över kommandot. Tre raka mål gjorde att Lindlövens tränare tvingade målvakten Isak Mantler av isen, men istället för en kvittering blev det Malungs stjärna Jonas Kapla som kom att avgöra matchen – till Forshagas fördel.

-Jag vet inte om det var stundens allvar eller vad det var, men under de senaste månaderna har vi vunnit den här typen av matcher. Tyvärr gjorde vi inte det ikväll.

Säsongen är nu slut för Lindlövens del och en utvärdering är att vänta. Jens Brändström säger att han alltid utvärderar sina säsonger i båset och han tar förstås på sig en del av förlusten.

-Jag är ju en del av laget, säger han.Men just nu är det bara tomt och nedstämt.

Mål Lindlöven: Anton Björkman, Sam Perstedt, Jesper Broeng.