Saxdalingarna avslutar Musik vid Helgsmål

GREKSÅSAR. På lördag avslutas årets sommarmusikkvällar i Grecksåsars kapell på traditionellt sätt. För musiken står nämligen Saxdalingarna, som kommer att bjuda på ett sommarklipp ur vis- och låtgruppens breda repertoar från Dan Andersson och Nils Parling till nutida folkton och irländsk folkmusik.

Det är faktiskt den 17:e säsongen av Musik vid Helgsmål som kommer att avslutas på lördag kväll. Sommaren 2018 har bjudit på allt från slagverkskonsert till jazzkväll och besökarna vid Musik vid Helgsmål har fått stifta bekantskap med ”Hittade Kartonger” från början av förra århundradet, lyssnat till musik från Åtorp, återigen träffat Christie O`Leary i en irländsk afton, och från Nord- och Sydvärmland kom poeten Nils Ferlin i programmet ”Kan du höra honom komma”? Den första lördagen i augusti tog ”sommargrecksåsarna” Familjen Schrempf hand om programmet (för 14:e sommaren) och det blev ännu en toppenkväll.

Och nu är det alltså dags att avsluta sommarkonserterna med en konsert med Saxdalingarna, precis som vanligt.

– Saxdalingarna låter oss uppleva ett knippe sommarminnen,  vi får en musikalisk promenad, som lovar oss  ännu en minnesrik avslutningskonsert i Grecksåsars Kapell och visst kommer det någon form av ”Överraskning” så här i finalen på Musik vid Helgsmål,. Men go`vänner! Är parkeringsplatserna för få går det att parkera vid Bygdegården, skriver Örjan Einarsson från Byalaget i ett pressmeddelande.

Grecksåsars Byalag arrangerar i samarbete med Vuxenskolan och Nora Bergslagsförsamling och Spendrups som bjuder på dryck efter konserten.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.