Gudrun Schyman återkommer till Nora

i NORA
Gudrun Schyman drog mycket folk när hon senast gästade Nora.

NORA. Feministiskt initiativ i Nora kommer den 12 april att återigen få besök av partiledaren Gudrun Schyman och hennes Homeparty. Samtidigt hoppas man kunna presentera den lokala valplattformen.

Det rullar på för Feministiskt initiativ i Nora. Vid årsmötet valdes William Grönlund, Ingela Svedbro och Malena Frööjd att bilda styrelse det kommande året.

– Vi har nu lyckats få en stabil föreningsstruktur och alla viktiga poster tillsatta. Och medlemstillströmningen är glädjande stor, säger William Grönlund i ett pressmeddelande.

Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar fattade man beslut kring den lokala valplattformen och man hoppas på genomslag när den ska presenteras i samband med Gudrun Schymans besök den 12 april.

– Vi hoppas att många vill komma till F! Noras Homeparty. Gudrun håller en allmänbildande föreläsning som alla är välkomna till, säger Malena Frööjd.

Den tredje personen i styrelsen, Ingela Svedbro, går nu in på sitt andra år.

– Vår politik behövs. Det talas ofta om tillväxt. Men medan ettorna och nollorna är oändliga så är jordens resurser kraftig begränsade. Det kommer krävas stora förändringar över hela världen om vi ska rädda vårt klimat. Även om vi inte har kommit in i kommunfullmäktige än så har vi redan kavlat upp ärmarna. Det finns mycket vi kan göra på lokal nivå för att minska vårt klimatavtryck. Förutom miljön så brinner vi för genusfrågorna, säger Svedbro i pressmeddelandet.

1 Comment

  1. Det krävs ännu större förändringar i Sverige för att rädda våra flickor från alla våldtäkter,klimatet kan FI inget göra åt,inte ett ord från FI hur stoppa skändandet av unga tjejer o kvinnor,allså är det OK för FI och så kallar de sig för feminister!!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.