SD motionerar om politikerarvodet

INSÄNDARE/DEBATT. I kommunfullmäktige i Lindesberg föreslog Sverigedemokraterna sänkta politikerarvoden, men röstades ned. Nu motionerar SD i sakfrågan och förklarar sig i en debattartikel. Läs debattinlägget här.

Vi talade för döva öron

Nu när valet närmar sig har vi Sverigedemokrater frångått den brukliga praxis att inte lägga motioner så nära kommande val.  Vi har lyssnat på kommuninvånarnas kritik om höjda politikerarvoden och därav har vi gjort den här motionen till undantaget som bekräftar regeln.

Den 13 juni 2018 var det kommunfullmäktigemöte i Lindesberg där arvoden för politiker var en av punkterna som behandlades. Vi Sverigedemokrater la ett förslag på sänkta arvoden med tanke på den ansträngda ekonomi som Lindesberg befinner sig i, tyvärr talade vi för döva öron.

Sverigedemokraternas förslag lyder i sin korthet att arvodesnivån för kommunstyrelsens ordförande sänks med 20 procent av riksdagsarvodet, det skulle innebära en månadslön på cirka 48,500 kronor.

Sverigedemokraternas förslag röstades ner och blev till en arvodeshöjning som kommer innebära en månadslön på cirka 65,400 kronor.

När det gäller arvodesnivån för övriga råd var Sverigedemokraternas förslag att sänka arvodesersättningen med 30 procent av riksdagsarvodet, det skulle innebära en månadslön på cirka 37,700 kronor.

Även detta förslag röstades ner och istället höjdes arvodet som innebär att övriga råd nu tjänar cirka 55,500 kronor i månaden.

Vi Sverigedemokrater ville även sänka mötesarvoden med 20 procent som är en timersättning för alla fritidspolitiker, det skulle innebära en timlön på cirka 129 kronor per timme istället för 162 kronor per timme.

Detta förslag röstades ner.

Vi Sverigedemokrater anser att höjda politikerarvoden när besparingar görs i samtliga förvaltningar spär på politikerföraktet istället för att bygga förtroende och samverkan mellan kommun och dess invånare.

Förändring på riktigt!

Sverigedemokraterna Lindesberg

Mats Seijboldt, Björn Larsson, Fredrik Rosenbecker

1 Comment

  1. Bra lön för folk med rätt partibok och ringa utbildning. Vad har de gjort för att förtjäna sina höga löner av skattemedel…administrerat ett snart heldött city.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.