Jimmie Åkesson, Per Söderlund och Oscar Sjöstedt. Foto: Riksdagen

SD-toppar om höstbudgeten

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg redogör sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, Per Söderlund och Oscar Sjöstedt för SD:s höstbudget och menar att den är en investering i trygghet och tillväxt. Läs debattinlägget här.

Tillväxt och trygghet

Sverigedemokraternas höstbudget är en investering i trygghet och tillväxt. Genom att stimulera köpkraft, jobbskapande och tillväxt läggs grunden för snabb ekonomisk återhämtning. Så ser en trygghetsskapande tillväxtpolitik ut – på riktigt.

I tider av ekonomisk kris krävs extraordinära åtgärder som får hjulen att snurra. Ökad konsumtion är i detta hänseende av högsta relevans. Vi föreslår därför ett statligt engångsbidrag riktat till varje svensk medborgare folkbokförd i landet på 10 000 kronor. För barn under fem års ålder är summan 5000 kronor. Alla ska omfattas, ung som gammal, sjuk som frisk, arbetande som arbetslös. Rättviseaspekten är central.

För att ytterligare öka tempot i ekonomin vill vi dessutom se generella skattesänkningar kopplade till att anställa och behålla personal.

En förutsättning för tillväxt är trygghet. Den politik som vänsterliberalerna så kallhamrat drivit igenom har byggt dagens otrygghet. För att vända på detta krävs att vi sätter stopp för fortsatt import av brottslighet. Den ansvarslösa invandringspolitiken måste upphöra samtidigt som vi genomför rejäla satsningar på hela rättsväsendet.

Vår budget är ett knockoutslag mot brottsligheten. Straffrabatter ska bort. Utlänningar som begår grova brott ska utvisas. Vi lägger 5,3 miljarder på att fördubbla antalet fängelseplatser. Poliserna ska bli fler och ges ökade befogenheter. Vi höjer lönen för poliser i yttre tjänst med upp till 6000 kronor mer i månaden. Åklagarmyndigheten och domstolsväsendet ska stärkas.

Hade övriga partier lyssnat på oss under de senaste 10 åren hade läget sett annorlunda ut. Tyvärr har de istället lagt 100 tals miljarder på invandring och stora satsningar på andra länders medborgare. Notan betalas nu av de svenskar som behöver samhällets stöd allra mest.

För att rädda välfärden krävs att vi sätter våra egna medborgare före stora miljardrullningar utomlands. Pengarna behövs här och de behövs nu – hos medborgarna, kommunerna och regionerna. Det är dags att vi börjar investera i trygghet och tillväxt i Sverige.

JIMMIE ÅKESSON (SD)
Partiledare

OSCAR SJÖSTEDT (SD)
Ekonomisk-politisk talesperson

PER SÖDERLUND (SD)
Riksdagsledamot/Distriktsordförande Örebro län

4 Comments

 1. Det finns många anledningar att använda alias eller pseudonym. Anledningen till att jag gör det jusr i denna kommentarstråd är att slippa alla sverigedemokrater som alltid hoppar på en med hot när man uttrycker något negativt om det partiet.

  En annan orsak till att använda alias, och det här tänker jag kan vara ett gott råd till dig Göran Kaijser, är att när man har en tendens att kasta ur sig saker som är mindre genomtänkta och ärligt talat lite korkade så behöver man inte stå med sitt namn och skämmas efteråt.

 2. Jag ser fram emot när Socialdemokraterna med Stefan Löfven, Magdalena Andersson samt Socialdemokraternas representant från länet, Daniel Andersson mäktar med att skriva ett debattinlägg här i 24 i, där dom redogör för Socialdemokraternas höstbudget.
  Detta kommer aldrig att ske för dom är både för slöa och korkade, samt att MP måste välsigna det som Socialdemokraterna säger och tycker. Så vi får glädja oss åt att det finns partier som vill och orkar redogöra för sin höstbudget.

  Lite besynnerligt att personer som skriver inlägg, väljer att inte skriva sitt namn, utan döljer sig bakom ett alias. Det ser jag som att man inte törs stå för vem man är. WTF säger inte mer än What The Fuck.

 3. Kanske är det både slött och korkat, men ändå en vanlig metod från partier och andra organisationer att få ut sitt budskap.

 4. Vad patetiskt du är Per Söderlund.

  Här på 24i står du som undertecknare av insändaren tillsammans med Jimmy Åkesson och Oskar Sjöstedt.

  I Gävle Dagblad hittar man samma insändare men med en gävleborgsk Sd-riksdagsledamot som undertecknare tillsammans med Åkesson och Sjöstedt.

  Jag tippar på att samma insändare de närmaste dagarna kommer att dyka upp i flera lokaltidningar med utbytbara regionala riksdagsledamöter från Sverigedemokraterna.

  Slött och korkat, slö och korkad.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.