Sebastien Bougeatre summerar hösten

LINDESBERG. Lindesberg Volley har några dagars välförtjänt vila och tränaren Sebastien Bougeatre är positiv när han summerar en skadeförföljd höst.

– Jag är väldigt nöjd med truppens ansträngningar under hösten, säger Bougeatre.

Hösten i Lindesberg Volley har väl inte varit riktigt vad alla hoppats på. I augusti presenterades en nästan helt ny trupp och tre proffs, amerikanskorna Denise Belcher och Sarah Schmid och brasilianskan Graziele Ribeiro. Någon försäsongsmatch såg riktigt lovande ut, men innan Elitserien tog sin början hade brasilianskan Ribeiro skadat sig. Ribeiro var borta under den första månadens spel i Elitserien, men samtidigt presenterade sig Sarah Schmid och kanske Elitseriens bästa spelare, Denise Belcher. Lagets spel var kanske lite ovårdat, men alla kunde se att potential fanns så det kanske skulle räcka för SM-final. Schmid visade sig döda det mesta i mitten och Belchers spel skapade en speed som få lag skulle orka stå emot.

Men, som alla vet, drog storstjärnan Denise Belcher på sig en knäskada precis innan hemmamatchen mot Engelholm den 5 november och har inte spelat sedan dess.

– Nu slutade vi topp fyra vid juluppehållet, precis som vi hade planerat, säger Sebastien Bougeatre. Då ska vi komma ihåg att vi endast spelat 3 av 15 matcher med samtliga tre proffs på banan.

Lindesberg tog in förra stjärnan Sara Malmlöv som sjukvikarie för Belcher och Sara har gjort det bra. Sara har kontrakt till årsskiftet, då man räknar med att Denise Belcher åter ska kunna spela, men en plan finns att förlänga kontraktet med Malmlöv – och få tillbaka Denise Belcher.

– Vi känner ju att vi är väldigt nära att vara topp 3, säger Sebastien Bougeatre. Men vi måste få tävla mot de bästa med våra bästa spelare på planen innan vi är ifatt. Vi behöver få några fler träningspass med full trupp nu för att hitta den rätta känslan i spelet.

Goda förhoppningar alltså, Sebastien?

– Ja, vi kommer att bli starkare och bättre under vårsäsong och play off om allt går som planerat.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.