Seger för NPBK efter skön andra

i SPORT

ÖREBRO. Oavgjort 0-0 i halvtid, men när matchen Öfvre Adolfsberg-Nora Pershyttan BK var färdigspelad stod det 1-4 på resultattavlan. Och återigen hittade Josef Steiner rätt – två gånger.

Nora Pershyttan tog på fredagen en mycket viktig trepoängare borta mot Öfvre Adolfsberg i Närkefyran. NPBK gjorde en målmässigt riktigt bra andra halvlek där Johan Blom inledde målskyttet i den 59:e minuten. Därefter var det dags för Josef Steiner att presentera sig och efter 62 minuter gjorde han 0-2 och åtta minuter senare 0-3. Ili Ielo satte fyran i matchminut 85 innan hemmalaget kunde reducera till 1-4 i slutskedet.

– Det var en mycket gedigen insats av NPBK och helt klart säsongens bästa insats, säger Peter Palmqvist i NPBK-ledningen. Tyvärr blev Mohammad Al-Najm skadad i första halvlek då han sprang ihop med målvakten och axeln hoppade ur led. Många förtjänar beröm i NPBK men planens bästa spelare var Anderson som ständigt var ett hot på vänsterkanten.