Senapsdressad grillad entrecôte

Grillentrecote2VARMRÄTT. Grillat hör sommaren till och enklare än så här blir det inte. Trots det en riktig bjudrätt om spontangäster plötsligt knackar på dörren.

Ingredienser (4 personer):
2-3 tjocka entrecôter à 300 gram
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk vatten
1 ½ msk pressad citron
1 tsk fransk senap
½ dl finhackad gräslök
Salt
Peppar
 
Gör så här:
1)      Blanda dressingen genom att vispa ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
2)     Klyftpotatis passar perfekt till grillad entrecôte. Beräkna bortåt ett kilo potatis, stek i 225 grader i ugnen tillsammans med 2-3 matskedar olivolja.
3)     Gör en grönsallad efter egen smak.
4)     Grilla entrecôterna sakta och vänd ofta. Köttet ska vara rosa.
5)     Skär entrecôterna i fyra delar på längden.
6)     Servera ett par köttbitar, ringla dressingen över köttet tillsammans med klyftpotatis och sallad.
7)     Njut.
Posted by on 10 maj, 2013. Filed under MATRECEPT 24i. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *