Från vänster Maria Andréasson, Carin Neanro, Susann Cederlund, Siv Gunnarsson och Lisa Nyquist.

Seniormässan växer efter fjolårssuccén

BERGSLAGEN. Fjolårets seniormässa i Lindesberg Arena blev en riktig succé. Nu kopplas övriga kommuner i norra länsdelen in och mässan kommer att växa betydligt när den arrangeras den 2 oktober.

-Vi hade ungefär 1800 besökare förra året och det ska bli spännande att se hur många det blir i år, säger Carin Neanro, som höll i fjolårets mässa.

Efter fjolsmässan, som berömdes av såväl besökare som utställare, kom någon på att mässan kanske kunde bli ett evenemang för hela norra länsdelen. En samverkansgrupp bildades och nu är det full fart med planeringen. Gruppen består av Carin Neanro, Lindesbergs kommun, Siv Gunnarsson, Hällefors kommun, Lisa Nyquist, Nora kommun, Maria Andréasson, Region Örebro län och Susann Cederlund, Folkhälsoteamet. Även Ljusnarsbergs kommun är representerad.

– Vi siktar på att fylla hela arenan med ett så intressant utbud som möjligt, säger Carin Neanro, enhetschef på Lindesbergs kommun och den som ifjol väckte idén om en mässa. Just nu jagar vi utställare som på något sätt har anknytning till den seniora gruppen.

Förra året höll man till i den ena halvan av Lindesberg Arena, men till årets mässa väljer man använda hela arenan.

-Dessutom blir det föreläsningar, berättar Carin.

Föreläsare i arenans spegelsal blir Björn Nyberg, som ska prata om fallteknik, Heiko Botman, läkare i Nora som ska prata om läkemedelspåverkan. Dessutom kommer forskaren Helen Eriksson att prata om vikten av att hålla igång.

Ett antal inslag kommer att vara nytt för i år. Man kommer att ha ett kafé på utställningsgolvet och det kommer att anordnas en gåfotbollsturnering under dagen.

-Det finns en hopfällbar plan som kommer att finnas i arenan, säger Susann Cederlund. Och vi hoppas förstås ha lag från samtliga kommuner. I Nora finns redan ett gäng damer som spelar och det är på gång även i Lindesberg. Själva turneringen håller Örebro läns idrottsförbund och Örebro läns bildningsförbund i.

En buss kommer att transportera seniorer från Ljusnarsberg och en buss kommer att hämta folk i Hällefors och Nora.

-Mässan är gratis att besöka, men en mindre peng kommer att tas ut för bussresan, säger Carin Neanro.

Seniormässan äger rum under den nationella temaveckan ”Balansera mera” och under hela veckan kommer aktiviteter att erbjudas i de fyra kommunerna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.