Sjukhuskyrkan öppnade upp för alla

Sjukhusprästen Cristina Åström och sjukhusdiakonen Elsie Sjöö höll öppet hus i sjukhuskyrkan.

LINDESBERG. Sjukhuskyrkan på Lindesbergs lasarett anordnade på torsdagen ett öppet hus för alla som ville komma. På plats fanns sjukhusprästen Cristina Åström och sjukhusdiakonen Elsie Sjöö.

– Det är viktigt att vi visar upp vår verksamhet, säger sjukhusprästen Cristina Åström.

Utanför det lilla rummet Andrum, i anslutning till entrén på Lindesbergs lasarett, står kaffe och lussekatter framdukat och flera patienter och anhöriga sitter och fikar och byter några ord med Cristina Åström och Elsie Sjöö. Samtidigt kommer personal förbi och hastar i sig en lussebulle på väg till nästa patient. Hektiskt, men ändå rofyllt.

– Vi finns ju till för både patienter, anhöriga och personal, säger Elsie Sjöö.

Cristina Åström tillträdde som ny sjukhuspräst i september och Elsie Sjöö har under två månader satt henne in i jobbet på Lindesbergs lasarett.

– Jag har jobbat med det här i 26 år och har bara en vecka kvar innan jag går i pension, berättar Elsie.

Mycket handlar om att bygga nätverk inom lasarettet, att finnas tillhands och att vara uppsökande när så krävs.

– Vi har inga andakter på lasarettet, men vi har en stilla stund här i rummet Andrum varje vecka, berättar Cristina. En annan del är ju att finnas tillhands i krissituationer och olyckor, men vi finns även med vid olika visningar här på sjukhuset.

Många fick en stund med Cristina och Elsie under torsdagen och ännu fler fick en gofika utanför eller i Andrum. För de som ville bjöd Agnes Falk, musiker i Linde Bergslags församling, på adventsånger på dragspel i lasarettentrén.

Posted by on 23 november, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,Okategoriserade. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.