Sjukhuspersonal: Gör om och gör rätt

INSÄNDARE/DEBATT. Politikerna svänger sig med fina ord i frågan om vad som är ett akutsjukhus och hur detta ska skötas och administreras. Nu skriker dock personalen på Lindesbergs lasarett och Karlskoga lasarett om riktiga förändringar i en debattartikel. Läs debattinlägget här.

Nu brinner det!

Men vi saknar chef på plats och personal!

Tack för att i stort sett alla politiska partier instämt till att Regin Örebro län skall ha tre AKUTsjukhus; i Örebro, i Lindesberg och Karlskoga, öppna 24/7/365 och bemannade med undersköterskor och sjuksköterskor samt läkare för allmän kirurgi, invärtes medicin, ortopedi, ANIVA och operation.

Men!

I nu avlövat läge efter omorganisationen i Region Örebro län så har allt fler undersköterskor, sjuksköterskor och läkare gett upp och stor brist på personal uppstått både i Lindesberg och Karlskoga!

Och då ingen beslutsmässig chef finns på plats i Karlskoga eller i Lindesberg, så vädjar och ropar vi i personalen nu ohörda uppåt i det omorganiserade Region Örebro län!

Snälla politiker! Gör om och gör rätt!

Innan valet till landstinget/Region Örebro län så kräver vi därför att varje politiskt parti inom landstinget/Region Örebro län ska släcka vår oro och med konkreta utfästelser redogöra för hur bristerna på personal och hur bristen på beslutsfattande ledarskap lokalt i Lindesberg och Karlskoga skall lösas i verkligheten!!

Jens Jensen, undersköterska, Karlskoga

Stefan Hilding, undersköterska, Karlskoga

Jan Arvidsson, sjuksköterska, Karlskoga

Eva Dam, undersköterska, Lindesberg

Maria Arenvang, sjuksköterska, Lindesberg

Marie Hagström, sjuksköterska, Lindesberg

4 Comments

  1. Mycket bra skrivet och håller helt med. Självklart måste ni politiker nu ge oss riktiga besked som ni även står för efter valet. Det är ju fortfarande befolkat även i den norra länsdelen, dessutom med en hög andel personer som inte längre är helt unga och friska. Visa vad ni går för nu så vi vet var ni står innan vi går till valurnorna.
    Sjuksköterska Ljusnarsbergs kommun

  2. Mycket bra och modigt initiativ! Självklart borde personal på sjukhusen och boende i norra och västra länsdelarna få besked före valet. Det är dock inte särskilt svårt att veta vilka partier som man inte ska lägga sin röst på, d v s de styrande partierna som har skapat den uppkomna situationen. En röst på något av dessa partier kommer ytterligare att förvärra läget och personalflykten.Otydlighet och svagt ledarskap leder alltid till problem.

    Nils Detlofsson (L)

  3. Bra där, håller fullständigt med. Hälsningar intensivvårdssjuksköterska iva Karlskoga

  4. Upp till bevis nu ”sossar” och liktänkare.Varför kan Ni aldrig lyssna på de som KAN och VET och som befinner sig i VERKLIGHETEN : ?????

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.