Skön hemmapremiär för NPBK

NPBK_Ass3NORA. Det blev en skön hemmapremiär för Nora Pershyttan BK i division 4 mot FC Assyriska. Nervös inledning, men därefter tog hemmalaget över. 0-0 i halvtid blev 3-0 när 90 minuter hade spelats.

– Det är viktigt för Nora att inte bara förlora i de här första matcherna, sade expertikonen Thomas Nordahl som var på plats på Norvalla.

Hemmapremiär i fyran och det såg riktigt svajigt ut under den första kvarten. Hemmalaget NPBK hade en svidande bortaförlust i huvudet och torsdagens motståndare FC Assyriska har av vissa skrivits upp som en av seriens toppar.

Men långa bollar på Bengt, som var Assyriskas spelidé, visade sig inte lika farlig som den kan vara. Och när NPBK-försvaret kände att de bemästrade motståndarnas löpare på långbollarna vågade man ta steget upp och fylla på.

Efter den nervösa inledningen tog NPBK över och var närmast ett ledningsmål i den första, mållösa halvleken.

Matchvinnare redan i den första halvleken blev dock NPBK-målvakten Fredrik Mårtensson. Rutinerade Mårtensson spelade mycket säkert och ”tokräddade” en straff i slutet av den första halvleken – extremt viktigt för fortsättningen. I Mårtensson har NPBK en målvakt som i sina bästa stunder är överkvalificerad för fyran, men ändå är Mårtensson förmodligen en andremålvakt under en hel säsong.

Nu vågade NPBK mer efter paus och vann till slut rättvist med 3-0 och det resultatet borde stärka laget inför fortsättningen.

24i återkommer med NPBK-målskyttarna.

Nästa match spelas hemma den 10 maj mot Laxå.

NPBK_Ass4NPBK_Ass2NPBK_Ass1

1 Comment

  1. Att Assyriskas spelidé var att slå långbollar är nog en sanning med modifikation.
    Nora slog nog fler långbollar än motståndarna. Assyriska såg ut att iallafall försöka rulla boll, men planen var under all kritik, så de fick nog tänka om.

    Tråkigt att se att Nora inte utvecklar spelet. Så fort de vinner boll slås en lång boll på topparna.
    Hoppas de ändrar på det när gräset blir bättre.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.