Skön seger för LIF Lindesberg

LIF_Alstermo1LINDESBERG. LIF Lindesberg drogs då och då in i gästande Alstermos låga tempo, men hade ändå inga problem att vinna hemma i Lindesberg Arena på söndagskvällen. Matchen slutade 34-24 (16-12).

– Det var viktigt att visa direkt att vi inte skulle ta för lätt på den här matchen, säger storspelande målvakten Sebastien Ehnevid. Jag försökte få in lite extra adrenalin i laget.

Sebastien Ehnevid är en viktig kugge i lagmaskinen LIF Lindesberg. Med ålder och pondus måste han vägleda resten av laget och mot Alstermo gjorde han det direkt i inledningen.

– Jag är jättenöjd med första, säger Ehnevid. Jag ville visa att jag ville vinna det här.

Långsamt spel från Alstermos sida och extremt långa anfall gör det svårt för en intensiv och explosiv målvakt som Ehnevid.

– Jag gillar inte såna här lag. Jag möter mycket hellre ett bättre lag som vill nånting. Det låter konstigt, men jag blir nästan tröttare mot ett sånt här lag än mot ett bättre. Jag var helt slut efter den första halvleken.

Alstermo är inget bra lag, men för dig kanske det är en svår motståndare?

– Alstermo är svåra att spela mot. De tråkade ut oss lite. Men jag tycker vi gör det bra som lag och vi håller koncentrationen hela matchen.

LIF-tränaren Herman Arenvang gillar inte heller den typ av handboll som Alstermo spelar.

– Vi gör ingen jättematch. Vi får stå och vänta på dom, och vänta på dom, och vänta på dom, säger Herman Arenvang. Sen skickar de iväg ett skott och då måste vi vara redo. Det gör att det inte blir något flyt.

Ändå stundtals riktigt bra spel av LIF, men där emellan Hawaiihandboll från båda lagen.

– Det vill bara dra ner på tempot och då blir det svårt.

Arenvang valde att matcha spelmotorn Richard Eriksson sparsamt, men ur kollektivet kan ändå Fatlum Ahmeti lyftas fram med sina elva (!) mål.

LIF_Alstermo2 LIF_Alstermo3 LIF_Alstermo4 LIF_Alstermo5

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.