Skön seger för Lindlöven

i LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Efter ett par oturliga uddamålsförluster var det på söndagen Lindlövens tur att ha marginalerna på sin sida. Lindlöven vann söndagens hemmamatch mot serieledande Kumla med 3-2 (1-0, 1-2, 1-0).

Lindlöven viker inte ned sig och tog en måsteseger mot Kumla, om man fortsatt vill hänga på i striden om kvalplatserna. Söndagens seger innebär att Löven har fyra poäng upp till andraplatsen med sex matcher kvar att spela.

Lindlöven tog ledningen halvvägs in i den första perioden sedan Johan Persson nätat efter passning från Max Lalander och Alexander Kovalonok i en period som klart var hemmalagets. Kumla vände på steken i den andra perioden och kvitterade innan Christian Hägg satte 2-1 på pass från Alexander Kovalonok. Kumla hann dock göra 2-2 innan perioden var slut.

Knappt fem minuter in i den sista akten upprepades 2-1-målet när Christian Hägg återigen överlistade Kumlas målvakt Tim Harrysson, återigen assisterad av Kovalonok.

I nästa match väntar Arboga borta för Lindlöven.