Sluta kritisera Föreningen Ljusstråket!

GräsbergNej, nej, nej! 

Sluta kritisera Föreningen Ljusstråket! Lägg av bara!!!
De har ju fattat!

Det är den enda föreningen som tagit tillvara på och väl förvaltat situationen i Nora.
Tänk er själva, trots att kulturordföranden har gått ut stort och brett om att kommunen agerar fel och rent av olagligt när de betalat föreningsfakturor samt låtit kommunanställda på arbetstid sköta föreningens administration. Trots det så får dom Inäs Moberg att glatt posera framför kameran med löften om ett fortsatt samarbete, karln till och med hyllar föreningen!

Briljans på den allra högsta nivån! Lobbyverksamhet när den är som vackrast.
Det finns mer!

Under Ljusstråket så bubblar det upp kultur på ställen som man under resten av året inte ser en skymt av.
Kulturens ”hang around” som enbart odlar kultur just denna tid.
Dom hemmagjorda skyltarna i kartong med texten skriven i svart tusch plockas ner till förmån för de fina stråketskyltarna.
Minst två bord med ”fynd” per drejad kulturkruka. Loppisar såklart.
Gissar att förtjänsten byxas medan skyltning, vägbeskrivning och reklam bekostas av kommunen. Tack Moberg och Co och åter igen, briljant!

”Ljustråk, en kulturslinga genom Nora Bergslagen”. Så står det på hemsidan, grymt bra hemsida förresten, enkel, stilfull och massa bra info. www.ljusstrak.se, kolla själva!
Men om nyöppnade butiker i kvarteret Bryggeriet ingår i Ljustråkets KulturSlinga – borde inte alla butiker i den vackra trästaden göra det?
Eller är det så att det bara är kvarterets butiker som är fräcka nog att ta rygg på det luddiga begreppet kultur? BRILJANT!

Nä som sagt, ni ska ge fan i att kritisera den ideella Föreningen Ljusstråket. De har gett sig fan på att kulturen är viktig och kämpar för den. De skyr inga medel. De ska hyllas.

Nu mina damer och herrar ska jag gå ner till den nerlagda skolan och ta en fika. Det har nämligen öppnat ett fik där enligt Ljustråkets hemsida. Märkt på deras karta som 111 står det ”Galleri och keramikfik”! Landsbygden lever! Inte helt oväntat ligger 12 av Ljustråkets stationer vägg i vägg, briljant!

5 Comments

 1. Ja, man kan undra om inte partikamraterna skäms över Moberg. Det är märkligt tyst om detta i politiken. Vågar man inte säga ifrån när det gäller Ljusstråk? Det låter *klapp, klapp* och *dunk, dunk* bland styrande i Nora i relation till Ljusstråk.

  Bra författat Peter.

 2. @Kulturkvinnan:Tack för att du läser min blogg.
  Jättekul att du finner den intressant.
  Vad det gäller namnet Inäs finns det ingen kvinna eller man med det namnet i Sverige så din sexistiska tolkning får stå för dig. Namnet Ines däremot bärs av 1986 st kvinnor och 2 män. Min kvinnosyn är det inget fel på 😉

  @Ahlgren: Tack så mycket! Jag hoppas på ett lyft, rent intelligentmässigt 🙂

 3. @Kulturkvinnan
  Nej, Kulturkvinnan, man får inte skriva vad som helst på 24i. Vi plockar bort mängder med kommentarer som är direkt sexistiska eller rasitiska. Vi utgår från att samhället inte är sexistiskt och att en sexistisk tolkning av Gräsbergs användande av namnet Inäs (vilket jag aldrig tidigare sett) ligger hos läsaren.
  Men, Kulturkvinnan, tack för ditt påpekande. Detta är en viktig debatt och vi får inte trubbas av bara för att användandet av språket förändras snabbt via alla öppna medier.

 4. Grattis Gräsberg! du har sett ljuset och förstått vad Ljusstråket handlar om. Tyvärr har du nu sannolikt hamnat bland de intelligensbefriades skara iochmed det här blogginlägget, men var inte orolig, att befria sin intelligens kan få den att lyfta till nya höjder. Något som förövrigt fler ideologiskt indoktrinerade borde prova på.

 5. Intressant……hur Gräsberg, för att VERKLIGEN poängtera hur löjlig han tycker att Enar Moberg är, ger honom ett kvinnonamn! Vad säger det om Gräsbergs kvinnosyn? Hur kan ni på 24i tillåta sådana sexistiska uttalanden? Får man i tryckfrihetens namn skriva precis vad som helst? (Vad jag i övrigt anser om Gräsbergs krönika ids jag inte ens skriva ner – inte värt att kommentera)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.