Dags att börja fundera på att skifta däck.

SMHI varnar för snöfall under dagen

BERGSLAGEN. Tisdagen ser ut att bli premiärdag för vinterns snö. SMHI varnar nämligen för snöfall under dagen med start vid 9-tiden på förmiddagen.

Det vackra höstvädret ser ut att övergå i en tidig, och förhoppningsvis tillfällig, vinter redan under tisdagen. Snö väntas falla från 9-tiden i Bergslagen och enligt SMHI:s klass 1-varning kan 2-5 millimeter falla. Det är dock osäkert hur mycket snö som kommer att lägga sig.

Det befarade snöfallet kommer under eftermiddagen att övergå i regn.

För de som är ute på våra vägar gäller det att ta det försiktigt. De flesta har inte skiftat sommardäcken till vinterdito, men kanske är det hög tid att börja fundera på hur bilen ska rustas i vinter.

För alla fordon, såväl personbilar som tunga fordon, gäller att vinterdäck ska vara monterade under perioden 1 december till 31 mars, men det är tillåtet att åka med dubbdäck från den 1 oktober till den 15 april.

1 Comment

  1. rättelse om vinterdäckslagen, vinterdäck gäller inte fordon som är 30år eller äldre , där gäller mönsterdjupet på 3mm , Ett fordon får köras trots kravet på vinterdäck om fordonet enligt vägtrafikregistret är av en årsmodell som är trettio år eller äldre.

    se mer på transportstyrelsen : https://www.transportstyrelsen.se/vinterdack

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.