Snart dags för futsalfesten igen

FRÖVI/LINDESBERG. Den 2 och 3 november är det åter dags för Bergslagens sparbank Futsal Cup i Lindesberg Arena. Och startfältet i år är bättre än någonsin trots att en vecka återstår av anmälningstiden.

2010 startade Frövi IK:s damer, tillsammans med Frövi IK:s ordförande Benny Gill, en av Sveriges största futsalcuper för seniorer. Med en vision att ligga i topp bland landets bästa futsalcuper så kan man idag, tre år senare redan räkna in några av Sveriges bästa futsallag i startfältet.

Cupen spelas under alla helgonshelgen och sammanlagt spelas 118 matcher i arenan, som består av två planer. De klasser som medverkar är herr, dam, pojkar 15 och flickor 15. 32 herrlag gör upp om sin cup på lördagen och damer och juniorer spelar på söndagen. Och det ska spelas om fina prispengar också, inte bara äran. Segraren i seniorklassen får 20000 kronor och tvåan får 5000 kronor.

På herrsidan kommer Falcao Futsal Club, som 2011 vann SM-guld och som 2012 tog SM-brons, Örebro Futsal Club som är regerande mästare i cupen och även Hagaberg Futsal Club som var tvåa förra året.

På damsidan kommer Örebro SK Söder, som tog brons i SM 2012 och är regerande DM-mästare, Falköpings KIK som under alla tre år spelat final och även vunnit cupen två gånger.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.